23
Mayıs
2024
Perşembe
KAYNAŞLI - DÜZCE

48 ev heyelan tehlikesi altında

Kaynaşlı'da, evleri heyelan tehlikesi altında olan ancak sigorta yaptıramayan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Kaynaşlı İlçesi'nin Merkez Mahallesi Dereboğazlı mevkiinde bulunan 48 ev heyelan tehlikesi altında. İlçede 1993-1998 yıllarında yaşanan sel felaketlerinde evlerinin hasar gördüğünü ve Doğal Afet Sigortası yaptırmak istediklerini söyleyen ev sahipleri, konutlarının risk altında olmasından dolayı sigortalanmadığını ifade etti.

Merkez Mahallesi Muhtarı Erdal Aydın, iki kez sel felaketi yaşadıklarını ve halen 48 evin heyelan tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Muhtar Aydın, "Konuyla ilgili olarak TBMM Araştırma Komisyonu, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na dilekçe gönderdik. Evlerimizin heyelan tehlikesi altında olduğunu bildirdik. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na konut yapılması veya kredili konut verilmesi için müracaatta bulunduk. Ayrıca, Kaynaşlı İlçesi'ne depremler sonrasında yaptırılan ve hak sahipliği problemi olduğu için atıl durumda bulunan 50 kalıcı konutun bedeli karşılığında bize satılmasını istedik. Ama bugüne kadar yaptığımız başvurulardan olumlu hiçbir sonuç alamadık" dedi.

Heyelan tehlikesi altındaki 48 evi Doğal Afet Sigortası yaptırmak için başvurduklarını da söyleyen Muhtar Aydın, "Fakat risk bulunduğu için evlerimizi sigortalamıyorlar. Eğer burada bir heyelan olur ve bu evler yıkılır da can kaybı yaşanırsa, bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden sorunumuza çözüm bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 12:12:01
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?