18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYNAŞLI - DÜZCE

50 aileye 300 küçükbaş hayvan dağıtılacak

Kaynaşlı İlçesi’ne bağlı Yeniyurt ve Altınköy köylerini ziyaret eden Vali Halil Nimetoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kabul gören proje doğrultusunda bu köylerdeki 50 aileye toplam bin 300 küçükbaş hayvan dağıtılacağını söyledi.

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal, Tarım İl Müdürü Salih Özdemir ile birlikte ilk olarak Kaynaşlı’ya bağlı Yeniyurt Köyü’nü ziyaret etti. Kırsal kesimde hayvancılığın geliştirilmesine yönelik bir proje hazırladıklarını ve bunu SYDV’ye sunduklarını kaydeden Vali Nimetoğlu, projenin kabul gördüğünü ifade ederek, "Hemen çalışmalara başladık. Yeniyurt ve Altınkay’de 50 aileye devlet olarak bin 300 küçükbaş hayvan dağıtacağız. Ancak hayvanların dağıtımından önce ağılları hazırlamamız gerekiyordu. Yeniyurt Köyü’nde de ağılların hazırlandığını öğrenince incelemeye geldik" dedi.

Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal ise yaptığı konuşmada, 2006 yılında Bolu Dağı tünelinin açılmasından sonra Kaynaşlı’da sıkıntılar yaşanacağına dikkat çekerek, "Araç geçişinin azalması ile bir sıkıntı oluşacak. Bu sıkıntıyı gidermek için de hayvancılığı geliştirmek yönünde çalışmalar yapmaya karar verdik. İlçeye bağlı Tavak ve Çatalçam Köyleri’nde uyguladığımız küçükbaş hayvancılık projesinin ardından Yeniyurt ve Altınköy’de de bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik" diye konuştu.

Vali Nimetoğlu ve beraberindekiler daha sonra köyde gezerek, vatandaşlar tarafından yapılan ağılları inceledi. Yeniyurt ve Altınköy’de bulunan 50 aileye proje çerçevevinde önümüzdeki günlerde toplam bin 300 küçükbaş hayvan dağıtımı yapılacak.

düzce
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:36:42
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 14:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?