20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAYNAŞLI - DÜZCE

Atıl bina ödenek bekliyor

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Süperlit İlköğretim Okulu'nun halk eğitim merkezine dönüştürülmesi için 300 bin YTL'ye ihtiyaç duyuluyor.

10 yıldır kullanılmayan ve atıl durumdaki Kaynaşlı Süperlit İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle halk eğitim merkezi olarak değerlendirilmesi için çalışmalar sürüyor.

AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, boş okulun halk eğitim merkezi olarak kullanılması için projenin hazırlandığını, ancak 300 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bunun için Milli Eğitim Bakanı'nı ziyaret etmek istediklerini belirten Şahin, "Süperlit İlköğretim Okulu'nun onarımıyla ilgili 200 bin YTL bankada bekliyor. Projesi hazırlandı ve ihale aşamasında. Ancak 200 bin YTL yetmiyor. En az 300 bin YTL daha gerekiyor. Bakanı sıkıştırarak o paranın çıkartmanın yollarını arayacağız. Ayrıca ilçemize 40 öğretmen getirdik. Şu anda öğretmen eksiğimiz yok fazlası var. Öğretmenlerimizi göndermeyeceğiz ve başka alanlarda değerlendireceğiz" dedi.

Bakanlık tarafından 300 bin YTL ödenek sağlandığı takdirde ilköğretim okulu onarımdan geçirilerek Kaynaşlı halkının kullanabileceği bir yapıya dönüşecek.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 22:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?