15
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYNAŞLI - DÜZCE

Bolu Dağı'nda ek önlemler

Kış aylarında ulaşımda sıkıntılar yaşanan Bolu Dağı'nda bu yıl ek önlemler alınacak.

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasıyla ulaşımda rahatlama yaşanırken, geçtiğimiz yıl yoğun kar yağışı nedeniyle duran ulaşım için ek tedbirler alındı. Bolu Valiliği'nde yapılan toplantıya Vali Ali Serindağ, Jandarma Alay Komutanı Bedri Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve çok sayıda daire amiri katıldı.

Toplantı sonunda alınan karar gereği, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu zamanlarda özellikle Bolu Dağı Tüneli ve otoyol Bolu Dağı geçişi güzergahında (Bolu-Abant Kavşağı ile Düzce- Kaynaşlı Kavşağı arası) treyler ve tonajlı kamyonların kayarak veya kazaya karışarak yolun kapanmasına neden olmamaları için karayolu elverişli duruma getirilinceye kadar bu araçlardan İstanbul istikametine gidecek olanları Gerede ilçesi girişinden başlanılarak, Yeniçağa ve Çaydurt istikametlerinde bekletilecek.

Yeterli olmadığı durumlarda Bolu il merkezinde, Düzce ili istikametinden Ankara'ya gidecek araçların Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanarak, Düzce il sınırları içerisinde yol zemini uygun hale gelinceye kadar bekletilecek.

Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı:

"1- İl Sağlık Müdürlüğü'nce, karayollarında kapanma veya kısıtlama getirildiği hallerde 24 saat esasına göre hizmet veren Gerede, Yeniçağa Semiha Şakir ve il merkezinde acil müdahale ve ilk yardım (112 Acil Servis) istasyonlarının mevcut ekiplerine takviyede bulunulacak, istenilen yerlere ivedilikle sevkini sağlayacak tedbirler alınacak.

2- Kar yağışının etkili olması ve alınan bütün tedbirlere rağmen Bolu Dağı Otoyol ve D-100 Karayolu güzergahında veya diğer yolların trafiğe kapanması ya da yol şartlarının uygunluğunu kaybetmesi halinde, aşırı araç birikimini, sürücü ve yolcuların mağduriyetini önlemek amacıyla civar illerle koordinasyon sağlanarak trafik akımının alternatif yol güzergahlarına aktarılması konusunda İçişleri Bakanlığı ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ile telefon irtibatı kurularak talep yazısı yazılacak. Kullanılacak güzergahın Karayolları Otoyol Çaydurt Bakım ve İşletme Şube Şefliği tarafından yerel ve ulusal Radyo ve Televizyon kanalları aracılığıyla sürücülere duyurulması sağlanacak. Ayrıca görevli ekipler tarafından araç anons sistemleri ile yolun kapanma nedeni ve muhtemel açılma saati, yolun açılmasını bekleyen araç sürücülerine duyurulacak.

3- Tedbirler kapsamında Karayolları 41. Şube Şefliği'nce; Bolu, Kıbrısçık ve Seben ilçelerini merkeze bağlayan yollar ile Abant Işıklı Kavşak - Çaydurt Çimento Fabrikası Kavşağı arası D-100 Karayolu ve Mudurnu yolu güzergahında 3 adet bıçaklı unimorg kamyon ve 1 adet greyder ile kar temizleme ve yol açma çalışması yapılacak, talep edilmesi halinde İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri'nce Karacasu Termal Tesisleri önünde araçların depolanması ve zincir taktırma görevi yerine getirilecek.

4- Bolu Dağı Bakımevi; Abant Kavşağı - Düzce ili Kaynaşlı İlçesi arası D-100 Devlet Karayolu Bolu Dağı geçişi ve Abant yolunda 4 adet bıçaklı tuz sericili kamyon, 2 adet normal kamyon ve 2 adet greyder ile kar temizleme ve yol açma çalışması yapılacak. Şube Şefi, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü ile koordineli olarak çalışacak".

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 19:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?