22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYNAŞLI - DÜZCE

Bolu Dağı'nda yangın

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde hizmet veren bir dinlenme tesisi içinde bulunan 3 ev yanarak kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde tesis sahipleri Şahin Korkmaz, Kazım Korkmaz ve Adem Avcıoğlu'nun ikamet ettiği evlerde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın başladı. Bir anda 3 evi saran alevlerin arasında çocuklarıyla birlikte kalan aileler kendilerini dışarı zor attı. Tesislerde bulunan görevlilerin yardımıyla dışarı çıkartılan aileler, evlerinin yanışını gözyaşları içinde izledi. Olay yerine geç geldiği iddia edilen 2 itfaiye aracı yangına müdahale ederken, 3 ev tamamen yanarak kül oldu. Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye aracının suyu biterken, ev sahipleri de alevleri söndürmek için kovalarla su taşıdı. 

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasıyla işleri tamamen durma noktasına gelen Bolu Dağı esnafı yanan evlerini çaresizce izledi. İtfaiyenin geç geldiğini ve çaresizce evlerinin kül oluşunu seyrettiklerini ifade eden Cafer'in Yeri Dinlenme Tesisi ortaklarından Kazım Korkmaz, "İşlerimiz zaten kötüydü, şimdi de evlerimiz yandı. Ne yapacağımızı şaşırdık. İtfaiye ekiplerinin 5 dakikada suyu bitti. Bu duruma anlam verebilmek mümkün değil. Evimizden eşyalarımızı kurtaramadık" dedi. 

Olay yerine gelen Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, evi yanan tesis sahiplerine geçmiş olsun temennisinde bulundu. Vatandaşların itfaiyenin geç gelmesi ve suyunun bitmesine tepki göstermesi üzerine Altundal, "İtfaiyenin suyu bitebilir. Ekiplerimiz buraya zamanında ulaştı. Evler ağaçtan olduğu için bu tip yangınlarda müdahale zor olabilir. Biz Kaynaşlı'da ölçeği belli bir belediyeyiz. Biz sıkıntı çekerken maddi imkanlarımızı da göz önünde bulundurmaları lazım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAFER USTANIN YERİ IP: 88.231.115.xxx Tarih : 1.03.2007 15:17:47
Haberde adı geçen Kazım KORKMAZ'ın işletmemiz Cafer Ustanın Yeri ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Haberin İHA ve yayınlayan haber organları nezdinde düzeltilmesi için girişimler yapılmış olup site yönetiminden bu yönde bir yaklaşım beklemekteyiz.TEŞEKKÜRLER...