17
Mayıs
2024
Cuma
KAYNAŞLI - DÜZCE

Deprem kurbanları unutulmadı

Merkez üssü Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi olan 12 Kasım depreminin etkilediği Bolu’da, hayatını kaybeden 48 kişi, törenle anıldı.

Bolu’da 12 Kasım 1999’da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremde yaşamını yitiren 48 kişi için, 12 Kasım Deprem Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Bolu Valisi Ali Serindağ, toplum olarak depremle yaşamaya alışılması gerektiğini belirterek, "Depremle yaşamayı çocuklarımız ilköğretim çağından itibaren öğrenmeli, gerekli eğitimleri vermeliyiz. Çünkü deprem artık hayatımızın bir gerçeği" dedi.

Yaşanan felaket sonrasında kentte yaşamın normale döndüğünü de ifade eden Serindağ, yaşananlardan ders alınması gerektiğine işaret ederek, "İnsanları depremler öldürmez. İnsanları öldüren binalardır. Bu yüzden binaları yaparken depreme dayanıklı olarak inşa etmeliyiz" diye konuştu.

Törene katılan protokol mensupları, öğrenciler ve az sayıdaki vatandaş, depremde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Bolu Valisi Ali Serindağ, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Remzi Çetin, Deprem Anıtı’na çelenk bıraktı.

Daha sonra törene katılanlar Deprem Anıtı’nın alt kısmında yer alan Deprem Müzesi’ni ziyaret ederek, müzede yer alan deprem fotoğrafları ve depremde yaşamını yitiren 48 kişinin adlarının yer aldığı bölümü gezdiler.

kaynaşlı
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 16:08:03
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 14:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?