19
Mayıs
2024
Pazar
KAYNAŞLI - DÜZCE

İSKİ'nin havza koruma çalışmaları

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ) Genel Müdürlüğü, Melen suyunun doğduğu yer olan Düzce bölgesinde havza koruma çalışmalarına başladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İSKİ'nin Düzce'de bir ofis açtığını ve bu birim vasıtasıyla su kirliliğini kontrol çalışmaları yapacağını söyledi.

Keleş, "İSKİ denetiminde katı ve sıvı atıklarla alakalı olarak havza koruma projesini uygulayacak. Zaten katı atıkların depolanması ile ilgili belirlediğimiz alanda çalışmaları yürütüyoruz. Kısa süre içinde depolama yapılacak bölgedeki ağaçlar temizlenecek ve yol yapılacak. Sıvı atıklarla ilgili olarak İSKİ ve DSİ ortak bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Kaynaşlı, Cumayeri ve Yığılca ilçelerinde yeni arıtma tesisleri kurulacak. Ayrıca, Düzce Belediyesi'nin arıtma tesisinin kapasitesi büyütülecek. Tüm bu yatırımlar ihale aşamasında" dedi.

Keleş, İSKİ'nin yapacağı çalışmalar ve gerçekleştireceği projeler sonucunda Melen havzasının kirlilikten korunacağını ve İstanbul'a tertemiz su akıtılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 15:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?