25
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYNAŞLI - DÜZCE

Kapalı pazaryeri müjdesi!

KAYNAŞLI'DA KAPALI PAZARYERİ KURULUCAK

Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, İl Özel İdaresinin kendilerine tahsis ettiği 6 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde kapalı pazaryeri kurulacağını açıkladı.

Tahsis kararıyla ilgili teşekkür etmek amacıyla İl Genel Meclisinin Şubat ayı ikinci birleşimine misafir olan Başkan Korkmaz, arazinin nasıl değerlendirileceği konusunda da açıklamalarda bulundu.

Korkmaz, Kaynaşlı Belediyesinin arazi sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, "Bizim Kaynaşlı Belediyesi olarak İl Genel Meclisinden bir talebimiz oldu. Kaynaşlı'da mülkiyeti Özel İdaresine ait bir arazi, okul yapmak amacıyla istimlak edilmişti. Ancak okul başka yere yapıldığından yaklaşık 6 yıldır bu arazi atıl vaziyette kaldı. Belediyemiz Kaynaşlı'da arazi sıkıntısı çekiyor. Bölgemiz hazine arazisi yönünden çok fakir çünkü dağlık alan" dedi.

İl Özel İdaresinin kendilerine tahsis ettiği 6 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde kapalı pazaryerinin kurulacağını belirten Korkmaz şunları söyledi; "Belediyemiz bu arsayı kamu yararına kullanmak üzere istedi. Yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik bir arazi. Bizim kapalı bir pazaryerine ihtiyacımız var. Şuandaki pazar yerimiz ana cadde üzerinde. Kaymakamlıktan Pazaryerine doğru kuruluyor. Üstelik Kaynaşlı'nın en önemli protokol yolu. Çarşamba günleri trafiğe kapatılıyor. Yakında belediyemizde bu alana taşınacak.Hem vatandaşlar hem pazar esnafı mağdur oluyor. Rüzgar çıktığı zaman şemsiyeler uçuyor. Birkaç kez kazalar yaşandı. Uçan şemsiyeler vatandaşımızın üzerine düştü ve yaralandılar. Biz kapalı pazaryeri için proje hazırlıklarını yapıyoruz. Mekan konusunda sıkıntımız vardı. Bizim istimlak yetkimiz yok. Bu konuda İl Özel İdaresi bize yardım etti. Bu kamu kurumları arasında bir dayanışmadır. Amacımız vatandaşımızın sıkıntılarını gidermek."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:18:48
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 15:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?