17
Mayıs
2024
Cuma
KAYNAŞLI - DÜZCE

Kaynaşlı'da koyunculuğu geliştirme projesi

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ne bağlı Çatalçam ve Tavak Köyleri'nde ikamet eden dar gelirli 20 aileye, Kaynaşlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplam 220 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı.
Çatalçam Köyü'nde düzenlenen dağıtım törenine Kaynaşlı Kaymakamı Hamza Erkal, İl Tarım Müdürü Salih Özdemir ve köylüler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Erkal, bölge arazisinin engebeli olması nedeniyle tarıma elverişli bulunmadığını belirterek, "Fındık tarımına olan talebin önlenmesi, yerel ekonomiyi canlandırmak için, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu aracılığıyla 20 haneye 220 adet küçükbaş hayvan dağıtıyoruz. Amacımız hem hayvancılığı geliştirmek, hem de dar gelirli ailelere gelir kapısı açmak" dedi.
Erkal ayrıca, 1 taşla birkaç kuş vurmak istediklerini de belirterek, "Bolu Dağı güzergahında bulunan et lokantaları ihtiyaçlarını diğer illerden karşılıyor. Bu proje sayesinde hem Bolu Dağı'ndaki et lokantalarının ihtiyaçlarına cevap vereceğiz, hem de bu bölgede bulunan vatandaşların geçimini sağlayacağız" şeklinde konuştu. Projeye katılan vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.
DÜZCE - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 22:26:39
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 14:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?