29
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYNAŞLI - DÜZCE

Kaynaşlı'ya afet merkezi

Türk Kızılay'ı, son Pakistan depreminde zarar gören ailelere yardım amacıyla bu ülkeye prefabrik konut malzemesi gönderdi.

Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı yaptığı açıklamada, Pakistan'daki deprem haberinin alınmasının ardından yardım için gerekli hazırlıklara başladıklarını bildirdi.

Pakistan'da uzun zamandan beri zaten bir yardım ekibinin yerleşik olduğunu ve bu ülke vatandaşlarına sürekli insani yardım yapıldığını belirten Taşlı, "Son deprem felaketi nedeniyle mağdur olan Pakistanlılara 20 TIR'dan oluşan prefabrik konut malzemesi gönderdik. Prefabrik konutlar çelik malzemeden oluşuyor" dedi.

Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit ise 12 Kasım tarihinde Düzce Kaynaşlı bölgesinde Batı Karadeniz Bölge Afet Lojistik Merkezi tesislerinin temelinin atılacağını kaydetti. Bu merkezin bir yılda tamamlanacağını ifade eden Komit, "Bölge lojistik merkezi, Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki tüm merkezlerin koordinasyonu için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Komit ayrıca, Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl üçüncü kez ülke genelinde bağış kampanyası düzenleyeceklerini, kampanyaya vatandaşların geçen yıllara göre daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 23:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?