18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYNAŞLI - DÜZCE

MYO kayıtları sürüyor

KAYNAŞLI MYO 245 ÖĞRENCİ ALACAK

Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci kayıtları devam ediyor. Yeni eğitim yılında Harita Kadastro, Yapı Ressamlığı, Geleneksel El Sanatları, Lojistik, Dış Ticaret, Lastik ve Plastik Teknolojisi, Çevre Koruma ve Kontrol programlarının bulunduğu Meslek Yüksek Okulu'na yeni eğitim yılında 245 öğrenci alınacak.

Kaynaşlı MYO Müdür Yardımcısı Murat Solak, geçtiğimiz yıla oranla hem tercih oranında, hem de öğrenci sayısında artış yaşandığını belirterek "Öğrencilere burs ve mezun olduktan sonra iş garantisi imkanı sunan Lastik ve Plastik Teknolojisi, Çevre Koruma ve Kontrol Programlarına tercihlerin istenilen düzeyde değil. Bu 2 programa öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerin barınma sorunlarına da değinen Solak, "Geçen sene özel bir yurt vardı. Ancak yurt kapandı. Öğrencilerimizin toplu olarak kalabilecekleri bir yurt yok. Ancak ev tutarak kalabiliyorlar. Kaynaşlı Belediyesi'ne ait hayat evlerinde 30 öğrencimiz kalıyor. Bunlar da maddi durumu iyi olmayan öğrenciler. Bunlardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Öğrencilerimizin barınma sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?