23
Mayıs
2024
Perşembe
KAYNAŞLI - DÜZCE

Teşvik Yasası köylüyü kızdırdı

Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasının ardından Kaynaşlı İlçesi Üçköprü köyündeki 11 bin 763 metrekarelik alanın sanayi tesislerine açılmak istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Kaynaşlı’nın Üçköprü köyü sakinleri, Düzce’nin teşvik kapsamına alınması ile birlikte, çok sayıda arazinin yatırımcıya fabrika kurulması için tahsis edildiğini ifade ederek, köy ilkokulunun da içinde bulunduğu 11 bin 763 metrekarelik alanın bu şekilde kullanılmasını istemediklerini söylediler.

Okul önünde toplanarak duruma tepki gösteren vatandaşlar adına bir açıklama yapan Muhtar Yaşar Yanar, "Şu anda köyümüzdeki öğrenciler taşımalı sistemle başka bir yere gidiyor. Ancak okul binasını değerlendirerek burada biçki-dikiş kursları açıp, köylü kızlarımıza yardımcı oluyoruz. Köyümüzün de teşvik kapsamında bulunması nedeniyle buradaki arazilerin fabrikalara verileceğini ve buraya bir deterjan fabrikası kurulacağını öğrendik. Biz bu fabrikanın köyümüze kurulmasını istemiyoruz. Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık, Bölge İdare Mahkemesi’ne de dava açtık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 11:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?