19
Mayıs
2024
Pazar
YIĞILCA - DÜZCE

Erbay'dan hastane müjdesi

AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay AK Parti hükümetinin Düzce'de gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı icraatlarla alakalı basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Düzce İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında İl Başkanı Fevai Arslan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve partililer katıldı.
Türkiye'nin gündeminde demokrasi karşıtı fillerin bulunduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Erbay, "Türkiye'nin gündeminde hala demokrasi adına atılan adımların engellenmesi olduğunu görüyoruz" dedi.

AK Parti hükümeti olarak yetkiyi milletten aldıklarını ve bu yetkiyi milletin beklentileri doğrultusunda kullanacaklarını ifade eden Erbay, "Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde önümüze çıkan hiçbir engel bunu engelleyemeyecek. Türkiye'nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti haline gelmesi bizim asli görevimizdir" diye konuştu.

Düzce Üniversitesi Hastanesi için günler öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kadro talebinde bulunduğunu söyleyen Erbay, "Başbakanımız bu işi YÖK'e bıraktıklarını ifade ettiler. YÖK'ün üniversitemize verdiği 48 kişilik kadronun yetersiz olduğunu ve ek olarak 20 kişilik bir kadroya daha ihtiyacımız olduğunu ilettim. Bundan da olumlu netice alacağımıza inanıyorum. Bunun dışında yeni kurulan üniversiteler arasında Düzce Üniversitesi yüze 10 öndedir. Bunu açıklıkla söyleyebilirim" dedi.

Fidanlık arazisine kurulması düşünülen Devlet Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erbay çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Erbay, "Bu konu ile ilgili il müdürlerini bizzat arayarak rapor alıyorum. Bu işin takibi noktasında hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah bu hastanemizi de en kısa zamanda bitireceğiz. Bunun dışında Muncurlu'da bulunan hastanemizin acil servisini açma noktasında da girişimlerimiz oldu. Bu girişimlerimiz neticesinde burada hizmet etmek üzere 2 pratisyen hekimimiz gelecek. Onların gelişi ile de burada acil servisimiz hizmet vermeye başlayacak. Ancak Akçakoca dışında hiçbir ilçemizde hastane yok. Öncelikli olarak özellikle Yığılca'da en az 30 yataklı bir hastane yapımı için bakanlığımızdan söz aldık. İnşallah Yığılca ilçemize de bir hastane kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Milletvekili Celal Erbay Düzce'nin tarihinde hiç görmediği şekilde öğretmen bolluğu yaşadığını, geçen yıl 500 öğretmeni Düzce'ye getirdiklerini ve bu yıl da 50-60 öğretmeni daha Düzce'ye getireceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 15:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?