26
Mayıs
2024
Pazar
YIĞILCA - DÜZCE

Katı atık çalışması tam gaz

DÜZCE’DE KATI ATIK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Düzce’nin Yığılca ilçesi yolu üzerinde yapılması planlanan Katı Atıp Depolama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram “Katı atık ile ilgili çalışmalarımız adım adım ilerliyor. ÇED raporu ile ilgili çalışmaya göre projemiz de hazırlanıyor” dedi.

Başkan İsmail Bayram Katı Atık Çöp Depolama çalışmalarının adım adım sürdüğünü belirterek “Katı atık depolama alanı ile ilgili olarak Mahalli Çevre Kuruluna karşı bir dava açıldı. Ortada şu anda fiili bir çalışma yok. Onun için davanın şekli biraz değişik. Bize sorulanlara olan cevaplarımızı biz verdik. Valiliğimize ilettik. Kendi dosyamızı dün imzaladık. Davanın seyrini göreceğiz. İki köyün tüzel kişilikleri adına açılmış bir davadır. Biz hala çalışmalarımıza devam ediyoruz. Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile ilgili kısımdayız. Önümüzdeki hafta oradaki çalışma bitecek. Adım adım ilerliyoruz. ÇED raporu ile ilgili çalışmaya göre projemiz de hazırlanıyor. Şu anda orada yaptığımız çalışmaların tamamı hem prosedüre hem de tekniğe uygun hem de çevreye uygun çalışmalardır. Bilinçsiz bir çalışma yapmıyoruz. Çevreye zarar verecek tesisi en başta biz istemeyiz. O nedenle yapılan çalışmaların tamamında bunlara azami dikkat gösteriyoruz. Ayrıca bu çalışmanın hızlı gitmesi gerekiyor. Katı atık dünyanın problemidir. Su havzasında olmamızdan dolayı burada işler biraz hassas ilerliyor. Ama şu gerçeği de hereksin görmesi lazım. Eğer bu coğrafyada yaşayacaksak katı atık üretimi olacaktır ve bunun tekniğine uygun bir şekilde depolanıp işlenebilmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için de kendi coğrafyanızda bir yere ihtiyacınız var. Dolayısıyla 1 senedir yapılan çalışma karış karış her yerin taranması sonucu bulunabilen en uygun yerdir. Çevre Bakanlığının, İSKİ, Orman Bakanlığının, Mahalli Çevre Kurulunun, Üniversitenin ve otorite olarak gördüğümüz kuruluşların kriterlerine göre en uygun yerdir” dedi.

Başkan Bayram mevcut çöp depolama alanın kaderinin daha öncekiler gibi olması için bu kez çalışmaları bakanlık tarafından yürütüldüğünü işaret ederek “Yapılan tüm incelemeler bakanlık nezdinde yapıldı. Geçmişte olumsuzluklar yaşanmıştı. Düzce Belediyesi duruma göre yer seçiyor deniliyordu. Bunlar olmasın diye bu işi Bakanlığın yapmasını istedik. Zaman zaman İSKİ suların kirlenmemesine yönelik uygulamalar yapıyor ve tepkilere de neden oluyor. Aynı İSKİ buranın en uygun yer olarak burayı gösteriyor. Suların kirlenmemesi için hassas olan İSKİ ve Çevre ve Orman Bakanlığı katı atık konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bunu kabullenmemiz lazım çünkü hepimizin ortak sorunudur” şeklinde konuştu.

Başkan Bayram çöp alanının en uygun yer oluğunu ifade ederek “Bakanlığın önderliğinde Düzce’de alternatifli yerlerden en uygun yeri belirledik. 4 noktada Bakanlık hem uydu hem de alanda kıyaslamalar yaparak burayı buldu. Ayrıca seçilecek bölge taş ocağı olması gerektiği Sakarya İdari Mahkemesinin kararında da var. Burası olmazsa gidilecek diğer alternatifler daha problemli olacaktır. Bu konuda toplumun sahip çıkmasını istiyorum. Düzce’nin tamamının 11 belediye ve köylerini de kapsayan bir konudur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 17:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iskender partlak IP: 78.170.117.xxx Tarih : 19.02.2011 22:53:45

hiçbir zaman YIĞILCA yı adam yerine koymadınız.eline su bile dökemeyecek ilçeleri baştacı ettiniz.Tabi çöp deyince aklınıza YIĞILCA gelmesine ben hiç şaşırmadım.Yanlızca seçim zamanı bir gün uğranır YIĞILCA ya kandırlıp oyları alınır  okadar.Burdan DÜZCE nin kodomanlarına soruyorum bu YIĞILCA nın suçu ne?...