29
Nisan
2024
Pazertesi
GİRESUN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Tarihçe

Fakültemizin kuruluşu, 28 Eylül 2001 tarih ve 173 sayılı Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosu kararına dayanmaktadır. Nisan 2002’ de YÖK Genel Kurulu’ nda kabul edilen Giresun ilinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulması önerisi 26 Mart 2003 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca karara bağlanmış 9 Nisan 2003 tarihinde Cumhurbaşkanı’ nın onayı ile Resmi Gazete’ de yayınlanmıştır.

Fakültemiz 2005-2006 eğitim -öğretim yılında İktisat Bölümüne 70 öğrenci alarak öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında İktisat Bölümü 2. öğretim ve İşletme Bölümlerine öğrenci alınmıştır. Açık bulunan Uluslararası İlişkiler Bölümüne 2009-2010 eğitim - öğretim yılında öğrenci alarak sürekli bir büyüme sürecine girmiştir.

Fakültemiz öğrencileri Üniversitemiz Güre Yerleşkesinde bulunan Öğretmen Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK merkezi kütüphanesinden ve bilgisayar olanaklarından, çok amaçlı sosyal tesis, kantin, öğrenci yemekhanesi ve spor alanlarından yararlanabilmektedirler. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda ve özel yurtlarda barınma olanağı bulunan öğrencilerimiz Üniversitemiz bünyesinde kurulan çeşitli topluluklar aracılığı ile sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilmektedirler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Güre Yerleşkesi
Adres2 :Merkez/Giresun
Posta Kodu :
Telefon :454 215 67 51
Faks :
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.