3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Hastanede yolsuzluk skandalı

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ‘Diyaliz Operasyonu' kapsamında, 1'i doktor 6 kişi gözaltına alındı, 1 doktorun ise arandığı bildirildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Giresun Cumhuriyet Savcılığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Diyaliz' adıyla bir operasyon düzenlendi. Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi, Özel Filiz Diyaliz Merkezi ve Böbrek Nakli ve Hemodiyaliz Hastalıkları Derneği'nde, 29 Eylül günü eş zamanlı aramalar yapıldı. Belge, doküman ve bilgisayarlara el konulan operasyonda, hastanenin diyaliz ünitesinin doktoru 38 yaşındaki Ömer B. ile diyaliz hastaları Mahmut Y., Celal K., dernek Başkanı Bahtiyar Ö., Salih D. ile diyaliz merkezinin sahibi M. Zereycan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 kişi, ‘kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, örgüt kurma, yönetme ve bu örgüte üye olma' suçlamalarıyla çıkartıldıkları Giresun 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firarda olduğu belirtilen hastanenin dahiliye doktoru Alper A'nın ise yakalanmasına çalışıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Hasan Gökçeoğlu ise olayın müdürlüğün bilgisi dışında savcılık tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, firarda olan doktorun durumunun netlik kazanmasının ardından soruşturma başlatabileceklerini söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 14:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?