26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kutlamalarda silah yasağı

Giresun Valiliği tarafından, bayramlar, kutlama ve anma törenleri, özel programlarla karşılamalarda kurusıkı tabanca ve tüfek kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama bir açıklama yapan Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, kurusıkı silah kullanılmasının insanları tedirgin ederek güvensizliğe ittiği gerekçesiyle Valilik olarak İl İdaresi Kanunu uyarınca tören ve gösterilerde kurusıkı silah atılmaması yönünde genelge yayınladıklarını hatırlattı.

Özellikle halkoyunları ekiplerinin törenlerde kullandığı kurusıkı silahların, halkı tedirgin ettiği için artık kullanılamayacağını kaydeden Vali Kocatepe "Yaklaşık bir yıldır Giresun'daki gözlemlerimde törenlerde ve programlarda, halkoyunları ekiplerimiz çıktığında sergilenen figürlerin hiçbirine dikkat edilmiyor. Sadece tüfek atılması nedeniyle insanların kulaklarını kapatarak tedirgin olmasına neden olan bir tepki ortaya çıkıyor. Halkoyunları ekiplerimizin törenlerde attığı ve halkın tedirgin olmasına neden olan kurusıkı silahlar artık kullanılmayacak. Çünkü AB üyesi olma eşiğinde olan ülkemizde bu tür görüntülerin yaşanması bizi iyi tanıtmayacaktır'' dedi.

Vali Kocatepe, genelge çerçevesinde emniyet ve jandarma birimlerini bilgi verildiğini ve yasağın uygulanmasının sağlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:34:09
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?