26
Mayıs
2024
Pazar
BULANCAK - GİRESUN

Define kazısı devam ediyor

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Müze Müdürü Hulusi Güleç, Bulancak ilçesinde 60 gündür devam eden define kazısında resmi iznin bugün sona ermesi nedeniyle durdurulduğunu ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca verilen yeni bir izinle kazıya 22 Haziran Pazartesi günü yeniden başlanacağını söyledi.


Güleç, yaptığı açıklamada, Bulancak'a bağlı Bektaş Yaylası'nda sürdürülen define arama kazısının 60 gün önce başladığını hatırlattı. Müdürlük olarak kendilerinin 30 gün, yine Bulancak Kaymakamlığı'nın da 30 gün olmak üzere toplam 60 günlük resmi kazı yapma izni verildiğini ifade eden Güleç, "Gerek müdürlüğümüzün, gerekse de Bulancak Kaymakamlığı'nca verilen resmi kazı yapma izni bugün sona erdi. Bu nedenle bizde kazıyı durdurduk" dedi.
Kazı sahiplerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yeni bir izin aldıklarını dile getiren Güleç," Bakanlıktan kazı sahibi tarafından 30 günlük yeni bir izin alındı. Bu izin doğrultusunda 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren kazıya tekrar başlanacak" diye konuştu.
Güleç, 60 gündür devam eden kazı sürecinde tarihi eser niteliği taşıyan bir bulguya rastlanılmadığını belirtti. Şebinkarahisar ilçesinde dün bir define kazısının başladığını ifade eden Güleç, şunları söyledi:
"Ancak bir gün süren kazıda herhangi bir ibareye rastlanılmadığı için kazı sahiplerince sonlandırıldı. Önümüzdeki günlerde de Alucra ilçemizde bir define araması için kazı başlatılacak."

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 21:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?