30
Mayıs
2024
Perşembe
BULANCAK - GİRESUN

Fındık fiyatlarına eylem kararı

Sivil toplum örgütleri, yaptıkları toplantıyla açıklanan 2008 ürünü fındık alım fiyatına tepki amacıyla eylem yapma kararı aldı.


Giresun'un Bulancak ilçesinde bir düğün salonunda yapılan toplantıya, Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları (GESOB) Başkanı Ali Kara, Fındık Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


Toplantının ardından konuşan Fındık Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanan Giresun kalite 2008 ürünü fındığına 4 YTL fiyat verildiğini hatırlatarak, bu fiyatın üreticiyi memnun etmediğini söyledi.


Açıklanan fındık fiyatına tepkilerini ortaya koymak ve üreticinin haklı sesini duyurmak amacıyla sivil toplum örgütleri olarak eylem yapma kararı aldıklarını dile getiren Yaşar, şöyle konuştu: "Haklı tepkimizi ortaya koymak adına 9 Eylül günü eylem yapma kararı aldık. Bulancak'da yapacağımız bu eylemle üreticimizin haklı tepkisini ortaya koyarak, ilgililere sesimizi duyurmayı hedefliyoruz."
Kutsi Yaşar, üreticileri 9 Eylül tarihinde yapılacak eyleme davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?