30
Mayıs
2024
Perşembe
DERELİ - GİRESUN

Bakan Şimşek Kümbet'ten geçti

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Giresun'un eşsiz doğal güzelliklere sahip bir yer olduğunu belirterek yörede turizmin gelişmesi için kaliteli tesislerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün geldiği Giresun'da geceyi Dereli ilçesindeki Kümbet yaylası Koçkayası Orman İçi Turistik Tesisleri'nde geçirdi.

Tesiste sabah kahvaltısı yapan Şimşek, daha sonra Giresun'un doğal güzellikleriyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Giresun'un eşsiz güzelliklere sahip olduğunu anlatan Şimşek, "Giresun adeta bir cennet. Turizm potansiyeli çok yüksek. Sadece daha iyi tanıtılması lazım. Doğal güzellikleriyle ünlü İsviçre'den bile daha güzel bir bölge.

Havasıyla, yeşiliyle, yüksek dağlarıyla bulunmaz bir yer. Ancak burada kaliteli tesisler yapılması lazım. Bunlar yapılırsa harcama gücü yüksek insanları da kendisine çeker" dedi.

Yeni tesislerin kendi talebini doğuracağını anlatan Şimşek, çevreyle uyumlu tesislerin bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Daha sonda Şebihkarahisar ve Alucra ilçelerine giden Şimşek, burada AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

Bakan Mehmet Şimşek, Dereli-Şebinkarahisar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel geçidinde mola vererek vatandaşlarla sohbet etti, alış veriş yaptı. Yöreye özgü bal ve pestil satın alan Bakan Şimşek, daha sonra kara yolu ile Ankara'ya gitti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 23:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?