22
Mayıs
2024
Çarşamba
DERELİ - GİRESUN

'Bu güzellikleri tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz'

Giresun’un Dereli İlçesi’ne bağlı Yavuzkemal Belde Belediyesi Başkanı Abdullah Önal, beldeyi, yeryüzünün turizm cenneti haline getirmek arzusunda olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Önal, doğal güzellikleri yanı sıra tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle Giresun’un en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Yavuzkemal Beldesi sınırları içerisinde turizm merkezi ilan edilen Kulakkaya ve Bektaş Yaylaları’nın bulunduğunu belirtti. Beldenin geçmiş yıllarda gerekli tanıtımlarının yapılmadığından yakınan Önal, bu nedenle yörenin turizm alanında istenilen düzeye gelemediğinden yakındı.

Beldeyi, yeryüzünün cenneti haline getirmek arzusunda olduklarını kaydeden Önal, "Yavuzkemal Beldemiz, doğal güzelliklerinin yanı sıra, ormanlarla kaplı dağların eteğinde eşsiz zümrüt gibidir. Yeryüzünün cenneti durumunda bulunan beldenin tanıtımını yaparak, bu güzellikleri tüm dünya insanlarıyla paylaşmak arzusundayız" dedi.

Yöre turizminin canlandırılması için altyapı eksikliklerinin mutlaka giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Önal, bu yöndeki eksikliklerin giderilmesi için belde belediyesi olarak imkanları ölçüsünde projeler hazırlayarak, hayata soktuklarını aktaran Önal, şöyle konuştu:

"Beldenin en önemli sorunu ulaşım. Yöreye bir kaç noktadan ulaşım olması nedeniyle, yollarımız asfalt değil. Belediye olarak önceliği yollarımızın asfaltlanmasına verdik. Dereli İlçesi’nden beldeye bağlanan yolun asfaltlanması için 800 bin YTL’lik ödenek çıkarttık. Yine Giresun’dan gelen tarihi İpek Yolu’nun asfaltlanması için girişimlerimiz sürüyor. Beldenin iç yollarında da düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Belde ve yaylalarımızın değişik noktalarına modern tuvaletler yaptırıyoruz. Otellerin yapımı için yatırımcılarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu yönde önemli mesafeler kat ettik. Yaylalarımızda doğal dokusunun bozulmaması için betonarme yapılara müsaade etmiyoruz. Yeni betonarme yapıların yapımına müsaade etmediğimiz gibi, mevcutların dış kısımlarının ağaçla kaplanmasını sağlayacağız. Altyapı eksikliklerinin giderilmesinin ardından da tanıtımlara ağırlık vermeye başlayacağız."

Beldeye bağlı 16 yerleşim biriminin tamamen ormanlık alanlar içerisinde kaldığını, buraları tatil köyü haline getirmek için proje hazırladıklarını dile getirerek, "Doğal dokuya uyumlu olan yerleşim birimlerimiz ormanlarla adeta iç içe. Bu durumdan faydalanarak, bu yerleşim birimlerimizin doğal yapıyı bozmadan tatil köyleri haline getirmek istiyoruz. İnsanlar, oluşturacağımız tatil köylerine gelerek, şehrin boğucu havasından kurtulacaklar, muhteşem güzelliklerdeki ormanlar ve doğayla başbaşa kalarak dinlenme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 12:38:46
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 16:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?