19
Mayıs
2024
Pazar
DERELİ - GİRESUN

Dereli Şenlikleri görsel şölene dönüştü...

Şenliğe, Giresun Vali Vekili Ömer Karaman, AK Parti Giresun Milletvekilleri Nurettin Canikli, Hasan Aydın, Adem Tatlı, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Karaman, şenlikte yaptığı konuşmada son yıllarda bölgede yayla turizminin geliştiğine değinerek, Giresun’un turizm merkezi ilan edilen yaylaları Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş Yaylaları’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca imar ve çevre düzenlemesinin çıkarıldığını söyledi.

Karaman, ödenek sorunu nedeniyle bu yaylaların imar planını işleyerek hayata geçiremediklerini kaydederek," Ödenek sorunu çözülürse, bu doğa harikası yaylalarımızda planlı yapılaşma başlayacak. Kimse kaçak ve gelişi güzel, istediği yere ev yapamayacak" dedi.
13. Bektaş Yayla Ağası ise 7 milyar liraya Ahmet Zehir oldu. Bu arada fantezi müziğinin sevilen ismi Sinan Özen, yaylada sahne alarak kalabalığı coşturdu. Özen, Giresun’un doğa harikası Bektaş Yaylası’na gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, tek sıkıntının ulaşım olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:27:55
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 13:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çok IP: 85.108.55.xxx Tarih : 20.05.2006 13:37:44
derelinin işşiz bir vatandaşıydım istemiyerek ayrıldım şenlikler ilçe ekonomisine taze para getirmektedir yöremizi biz iyi tanıtıp yeterince pazarlayamıyoruz birdefa rah. sabancı geldi ve bütün dünya kümbetin adını duydu .unuttu şimdi sanatçı yerine bir fb gs bjk takımlarından birini getirebilirlerse o zaman bütün türkiye bu haberi yazar tanıtım tüm medyayı meşgul eder bizlerde amacımıza ulaşırız bence. yoksa aramızda kutlamaya devam ederiz say ...bel..başkanları..iki ..dere arasında uyumasın dereli ve derelililer artık uyandı ..artık oylarımı boşaatacam ............uyan başkanım......giden doldurdu ..gelende dolduruyor dedirtme ........ilçemi çok seviyorummmmmmmmmmm ...çok ahmet .....hoş kalın ........