31
Mayıs
2024
Cuma
ESPİYE - GİRESUN

Trafik Haftası kutlamaları

Trafik Haftası, Espiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Trafik Haftası nedeniyle, Espiye İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ve Espiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Hafta nedeniyle trafik ekipleri, sürücüleri koku, ajanda, afiş ve broşür dağıtarak bilgilendirdiler.

Espiye Öğretmen Evi’nde düzenlenen törene Espiye Kaymakamı Metin Borazan, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Hüseyin Özkan, Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Öksüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çelik, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Kd. Bşç. Erol Şakı yaptı. Şakı " Ülkemizde hızlı nüfus artışı ile buna bağlı olarak motorlu taşıt sayısındaki artış ve karayolu yatırımlarının yetersiz kalması gibi nedenler yanında sürücü ve yayaların trafik eğitiminin yetersizliği ve kurallara uymada duyarsız davranmaları trafik kazalarının başlıca nedenleri arasındadır. Birçok insanın hayatını kaybetmesine, sakat kalmasına veya yaralanmasına neden olan trafik kazaları, ayrıca çok büyük rakamlarla ifade edilebilecek ekonomik kayıplara neden oluyor. Trafik güvenliğinin sağlanması için alınan çeşitli önlemler, yasal düzenlemeler yapılması ve cezai yaptırımlar gibi tedbirler, ne yazık ki kazaların önlenmesinde yeterli olmuyor. Trafik kazalarının önlenmesi bakımından karayolunun ihtiyaçlara cevap vermesi, trafik denetimlerinin yaygın ve etkin bir şekilde yapılması önem taşır. Ancak, asıl önemli olan vatandaşlarımızın çocukluktan başlayan bir eğitimle trafik bilincine sahip bireyler olarak yetişmesidir. Trafik kurallarına uymak bir insanın, hem kendisine hem de başkalarına karşı sorumluluğudur'' dedi.

Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen, ilköğretim okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Metin Bodazan, Belediye Başkanı Erol Karadere ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çelik verdi. Daha sonra Espiye İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan standlar gezildi.

Espiye Belediyesi
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?