18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Faillerin yakalanmaması korku yaratıyor

Giresun'un Güce İlçesi İlit Köyü'nde önceki gün 4'ü aynı aileden 5 kişinin öldürülmesi ve 1 kişinin de yaralanması olayının faillerinin yakalanamaması, köylüler arasında korku ve paniğin yaşanmasına neden oluyor.

İlit Köyü Muhtarı Ahmet Nedim Gürbüz, yaşanan cinayetlerin ardından firar eden Mustafa Arslan'ın (41) halen yakalamadığını hatırlattı. Gürbüz, köyün bulunduğu bölgede jandarma ekiplerinin halen arama-tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, dün köy camiinden Arslan'ın teslim olması için 2 kez, "Adaletin elinden kaçamazsın.

Yakınlarını, seni sevenleri üzme, teslim ol" şeklinde çağrı anons yapıldığını, ancak bu saate kadar bir sonuç alınamadığını söyledi. Gürbüz, Arslan'ın yakalamamasından dolayı köy halkı arasında endişe ve panik yaşandığını aktararak, "İnsanlar korkularından dolayı bahçelerine gidemiyorlar. Köyde bulunan birçok dükkan halen kapalı durumda" dedi.

Bölgede yer yer silah sesleri duyduklarını ifade eden köy halkı, tedirgin olduklarını ve Arslan'ın yakalanmasını beklediklerini kaydetti. Öte yandan, Mustafa Arslan'ın öldürmek istediği kardeşlerinden Ahmet Arslan (37) tabancanın tutukluk yapması nedeniyle son anda kurtuldu. Arslan, ağabeyi Mustafa Aktaş'ın yanlarına gelerek biranda ateş etmeye başladığını dile getirerek, "Bana ateş etmek istedi. Ancak silah patlamadı. Daha sonra diğer kardeşim İbrahim'e ateş ederek onu vurdu.

O sırada ben de kaçarak kurtuldum. Kaçarken de ayağımı burktum" diye konuştu. İlçeye bağlı İlit Köyü'nde Mustafa Arslan, Musa Özay (50), eşi Hanım (50), çocukları İbrahim (26) ve Esra Özay (17) ile akrabaları olan Sultan Aktaş'ı (27) tabanca ile vurarak öldürmüş, ağabeyi İbrahim Arslan'ı da yaralamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 15:27:28
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 12:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?