18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

AB kapılarını aşındırırken iç sorunlarımızı unuttuk

Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bu büyük devletin kullanılmasına kimse izin veremez. Yıllardır AB kapılarını aşındırdığımız yeter artık! Bizi Avrupa Birliğine alacaklarsa alsınlar, yok eğer almayacaklarsa biz de ülkemizle oynayan devletlerin peşinden gitmeyi bırakalım artık.

Bir Avrupa Birliği sevdasına kapıldık gidiyoruz. Bakalım ne olacak. Uzmanlara göre Avrupa Birliğine girme olasılığımız oldukça düşük. Belki olasılıkları aşabiliriz ama; bu yolda ilerlerken ülke içindeki sorunları da görmemezlikten gelemeyiz. Ülkeyi bölmeye çalışan dış kuvvetler ve terör örgütleri, son günlerde olayları artırarak polise ve askere hücum etmeye başladılar. İktidarın bu olumsuzluklara cevap vermesi ve önlemler alması gerekir. Batman’da, Diyarbakır’da yaşanan olaylar ülkenin durumunun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Avrupa Birliği sevdasına kapılmışken ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bir hafta önce İngiliz dergisine yaptığı açıklamada, Arkamızı döneriz gideriz demesi, Avrupa Birliği’nin işini biraz daha zora soktu.

Bu ülke alınırken binlerce insanımız kan döktü. Bunların düşünülmesi gerekir. Hayallere dalıp hareket edersek, yanlış yapma ihtimalimiz yükselir. Onun için fazla hayalperest olmamak lazım. Bu halk yalan yanlış vaatlerde bulunan binlerce yönetici ve siyasetçi gördü. Gerektiği zaman o vaatlerde bulunanları baş tacı ettiler bazen de ayaklarının altına alıp geldikleri yere gönderdiler. Ayakaltında kalmamak için dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.

Hepimizin bildiği gibi bir grup terör örgütü Kardeniz’e sızmıştır. Bu bana 1998-2000’li yılları hatırlattı. Bu yıllarda yine Karadeniz’e sızmış ve çeşitli olaylar yapmışlardı. Karadeniz’de tutunmak biraz zor olsa gerek, amaçlarına ulaşamadan bu bölgeyi terk ettiler. 2004-2005 yılı içerisinde bölgede tekrar terör örgütleri kendini göstermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bir şoförün Trabzon Maçka’da terör örgütünü nasıl yakalattığını okumuşsunuzdur herhalde. Karadeniz Bölgesine sızmaya çalışan terör örgütlerine müdahale edilmeli. Gerekenin yapıldığına inanmıyorum.

Gazeteci Yazar

Mehmet ÖZDEMİR

mehmet255@mynet.com

Mehmet Özdemir
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 16:36:43
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 19:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?