22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Bayramımız geldi..Mübarek olsun..

Geldi geçti ömrün yarısı, bir yarısı daha şüpheli..Isırıldı elmanın bir yarısı, ağaç yookkk, dal yoookk..kopmaya görsün dalında bir daha gelmez diğer yarısı..Kalmadı Ne anadan, ne baba’dan bir eser, Hepside ebediyete intikal ettiler.. Bayram sabahı ziyaret ettiğimiz yerde, okunur dualar, ardından eser ılgıt, ılgıt seher yelii..Kalmamış takati, tutulmuşsa dizlerin, nerde hani omuzuna yaslandığım omuz dallarımız..Bir gözü yaşlı.., kulaklarda ağırdan.., dudaklar soğuktan.., buruk bir baş, birde yüzüğü bol gelen ince parmaklar.., Hepsi bir ahenk içinde, aynı türküyü söylerler..” Şu dağlarda kar olsaydım..olsaydım…,Yıkık perişan olsaydım olsaydım..Yine arar bulurmuydun beni..benii..Sahipsiz mezar olsaydım..olsaydım”

Bayramımız geldi. Bir apartmanın dairesinde..Komşularmı..? Sayıları bir kaç kişi..Kim hangi memleketten? soramazsın..zaman senin zamanın değil..Çok önemli zatlardanmış, lakin selamı sabahı yokmuş..” Hiiiçç işim olmaaaz” diyormuş..Bizimde aynısı..Camiden ezan sesi duyunca sabah vakti, hava karanlık gün ışımamış, karşı binanın bir kaç dairesinin ışığı yanıyor, Bastonu elinde bir ihtiyar karşı kaldırıma ağır aksak ilerliyor..Bayram namazı kooşşş..Haydii..Çocuklar sizlerde yanyana dizilin…Bayramımız geldi..

Bayramımız Kasabalara indi..“ Hayat zorlaştı Kadir’im..Borçtan kurtulamadık ki, nasıl keselim bir kurbanda bizleerrr” Bizleri kurban edenler utansın..” O nasıl sözzz.. Haydar usta..” , “ İyi söz..lafta cesur olanlar icraatta korkak olursa, İnsanlar kurban olur..”Bir sigara uzattı..Kahvehanenin içerisinde oturduğu yerden.. Zehir zemberek sözler..
”Kemal ağam, takkeyi kaptırmışsın..Belin zor doğrulur bundan sonra..",
“ Bilmirim oğul..Ağalukmu kaldu..Görminmi herifciogullarunu..Ekemüyrük torpaklaru, doyuramuyruk ahurdaki ineklerü..Satsak neydücük…Kessek tükenecük..anlamirim artuk bu bayramlar bir şeycükler..”

Bayramımız geldi..Beş yıldızlı otelin lobisinde iki işadamımız verip veriştiriyor..
“ Vola haso..Kurban bayrami gelmiştir..Emir vermişem farbikada çalışan zevata, kurban dagitacaklar..”
“ Sen kafayimi yemişsen memo..Sen ne kadar para tutar bilirsen” Yahu bayramimimiz gelmiştir sen ne yapacaksan..”
Muhasebecisi atılır hemen yanıbaşından..” Ağalarım benim diyeceğim şudur ki; Maaşlarına eyi bir zam yapasanız..sevine garibanlar..İsterlerseki kendileri keserler kurbanlari..”
“Vola memo dogri söylir katip..” kalabalık bir topluluk girer lobiden içerii.. Hepsi ayağa kalkarlar.. Oda başkanı..
selam verir, işadamlarına.. Unutulur söylenenler, konuşulanlar..Yine boynu bükük kalan , yine çalışanlar..,yine garibanlar..

Bayramımız geldi,,En sonda hısım akraba..En yakınlardan başlar ziyaretler..”Gözden ırak olanlar gönüldende…”
Kopmuş kimileri, toplum içerisinde, aynı topraklarda yaşayan, akraba olduklarının farkında bile olmadan yaşayan akrabalaaar..
Bir aile büyüğü öldüğünde bile başsağlığı dileme lutfunda bulunmaktan uzak emice çocukları..
Hepside büyümüş koca adam olmuşlar..Bedenden…Gönülde bir şey yoookkk..
Bayram gelsede değişen kafalar olmadıkça, bayramlar hep gelecek..Bir gün gelecek, bayramlarda geleceğini görecek..O günlerde geldiğinde, görmek isteyipte göremediklerimizle beraber mazinin derinliklerine gidecek..

Bayramı gelenlerin, bayramını kutluyorum..Bu yazımı şimdiden yazıyorum..Nasibse gelir Hint’ten Yemen’den..
Nasib değilse döner, burnumuzun ucundan…

Şebinkarahisar’ın en çok okunan haber portalı Şebinkenthaber editöründen de yazacak başka bir şey bulamazdık,
Demeyin..Yazmak kadar okumak, takip etmek, takdir etmekte önemlidir.. Başarabilene…

Dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olması, unutulanlarında hatırlanması ile dolu dolu bir Kurban bayramı geçirmenizi bizler yaratan yüce Tanrıdan Niyaz ediyorum..Yaşı 42 yi geçenlerin ellerinden, aşağı olanlarında gözlerinden incitmeden öpüyorum… ggurbuz@haberx.com


Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 10:52:05
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 10:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?