18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Bu yol il yapar mı?

YOL sorununu çözeceğiz adı altında ve diğer ilçelerinde gelişiminin önünü açma bahanesi ile başka mecralara çekilmeye çalışılıyor..Şebinkarahisar’ın kalkınmasının önündeki engeller daha da zorlaştırılarak arka plana atılmaya en son örnek Kurtbeli projesimi olacak?

Kurtbeli projesi kapsamında Şebinkarahisar yolu Alucra istikametine oradan Erzincan bağlantısına dönüştürülebilir..Bu dönüşüm içerisinde açık hedefleri Kenti Piknik Kent olarak devam etmesini arzulayan birtakım zihniyetlerin ideallerine ışık tutacağa benziyor..AKP hükümetinin Kente yatırım yapacağız bahanesi ile uyutulan yönetici kadrolar bu durum karşısında hala suskunluklarını çözemiyorlar..

Şebinkarahisarlıların arzuhaline tercüman mecliste hala temsilcisi bulunmuyor. Temsilcisiyim diyen simalar hala Yol sorununu başka mecralarda arıyarak, Şebinkarahisarlıların yüreğine su bile dökemiyorlar.

Şebinkarahisar’ın Suşehri’nin hatrına yapılan şimdiki yolun hali ise içler acısı. Birkaç viyadükle şimdiki adıyla dere yoluna Ozanlı altından bağlanması muhtemel yol güzergahı ise düşünmeye bile gerek görülmüyor. Çünkü ortada balon gibi duran bu yol projelerinin hangi mantığa hizmet ettiği anlaşılmış değil..

Şebinkarahisar’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki İl olduğu yıllarda, Çoğrafya ya ne kadar etkili verimli olduğu araştırılmazken bazı dış ilçelerin hatrı kalmasın diye yol ağları ile oynanmaya devam ediliyor. Henüz projesi bile olmayan bu avutmaların altında yatan asıl gerçek ise Şebinkarahisarlıların tabiriyle “ Davula vurup zurnadan ses getirmek” ten başka bir şey değil.

Şebinkarahisar halkı yanıtını vermekte geç bile kalabilir..

Kenthaber editör..
Güven Gürbüz

 

www.guvenin.bz.tc
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 19:16:18
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 14:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?