19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Ecevit’ler Vakıf binası açılışına katıldı

Vakfın, Ankara’nın en işlek caddesi olan Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan yeni yerinin açılışına, başta eski başbakanlarımızdan Sayın Bülent Ecevit, eşi Sayın Rahşan Ecevit olmak üzere Şebinkarahisar’ın yetiştirdiği değerli simalar katıldılar.

Kalabalık bir hemşehri topluluğuna hitaben yapılan açılış konuşmasının ardından, vakıf başkanı Ecevit’lere vakıf ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hemşerileri arasında olmaktan büyük mutluluk duyan Rahşan hanımın yüz ifadelerinden bunu anlamak mümkündü. Şebinkarahisar İstanbul  Vakıf Başkanı Hayri Bakıcı da telefonla arayarak Ecevitlerle görüştü.

Ecevit’lere dünyaca ünlü Şebinceviziçi, dut kurusu, ve meşhur pestilinden ikram edildi.
Rahşan hanım Vakıf başkanına ceviz üretimi hakkında bilgi sorduğunda, başkan üretimin yeni olduğundan, yeni duyulmaya başlandığından, ve ceviz ağaçlarının kesimi, kereste olarak kullanılmasından dolayı azaldığından söz ederken, kendilerini Şebinkarahisar’da bulunan iki yıldızlı Hancılar Oteli'nde tatile davet etti. Hatta gün vermeleri için ısrarda eden başkan, gün alamadı ama Ecevit’lerin tatile gitmeyi düşündükleri gerçeği ortaya çıktı. Rahşan hanım da araba ile ulaşımdan bahsederken, yöreyi tek tek gezmek istediği anlaşıldı.

Açılışa katılamayan Ünal Kaçır ve Nurettin Canikli, kutlama mesajları gönderdiler. Hükümet kanadına mensub bakanlar, milletvekilleri, Partilerin genel başkanları da çektikleri mesajlarla kutlamalarda bulundular.

Giresun Milletvekillerinin Vakıf açılışında bulunmamaları ise hemşehriler arasında yadırgandı. Hemşerilerimize sorulduğunda “Şebinkarahisar’ın İl mücadelesine ne kadar samimi olunduysa, vakıf açılışına da aynı duyarlılıklar yanaşan hemşerilerimizin olması düşündürücüdür” Yanıtı alındı.

 

www.sebinkarahisar.bz.tc
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 18:32:54
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 21:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?