17
Mayıs
2024
Cuma
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Eğribel Geçidi kapandı

Yolların karla kapanması nedeniyle Alucra’da 30, Çamoluk’da 20, Şebinkarahisar’da 50 köye ulaşım sağlanamıyor. Karadeniz’i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli geçitlerden biri olan Eğribel Geçidi de zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Bölgede devam eden yoğun kar ve tipi nedeniyle yol açma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Kapanan köy yollarını açma çalışmaları, Köy Hizmetlerine bağlı ekipler tarafından aralıksız devam ettiriliyor. Eğribel Geçidi’nde yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Karayolları 104. Şube Şefi Hasan Ali Aslan, Giresun’un iç kesimdeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas’la bağlantısını sağlayan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi’nde, yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Eğribel Geçidi’nde saat 10.00’dan itibaren görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü ifade eden Aslan, aşırı kar olmamasına rağmen yolun güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldığını belirtti. Aslan, bölgede, yoğun sis ve tipinin devam ettiğini ve kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye kadar ulaştığını sözlerine ekledi.
Güven Gürbüz
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 11:39:57
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 17:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?