18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Festivalde yer yerinden oynadı

Yurdun dörtbir yanından Şebinkarahisar Ceviz Festivali'ne katılan Şebinkarahisarlılar açılışta caddeleri doldurdu. Muazzez Ersoy'un konserine 5000'e yakın vatandaş katıldı.

Şebinkarahisar festivaline Devlet Bakanı ve yöre milletvekilleri de katıldı. Belediye Başkanı ilçenin sancılı durumu hakkında bilgi verirken yeni devlet bakanınında istenen yanıtı alamadı.

ŞebinkarahisarCeviz Festivali ile Şebinkarahisar tarihi günlerinden birini daha yaşadı.

Şebinkarahisar halkı duymak istediği, il olma konusunda devlet adamlarının güzel sözlerini duyamadı. Canikli ve Belediye başkanının ilçenin yol sorununu dile getirmesine yanıt getiren devlet bakanı Eğribel için alternatif yollardan projelerden bahsetti. İl olabilme konusu ağıza bile alınmazken Dere yoluna ana bağlantı yol projesi için ise yeterli yanıt alınamadı.

Muazez Ersoy konseri geceye damgasına vururken Deve Düzü adı verilen öksürük kayası etekleri havai fişek görüntüleri ile renkil görüntüler oluşturdu.

Medyanın da genişçe yerini aldığı alanda çocuklar için lunapark, yörenin ürünlerinin sergilendiği standlar ise halkın ilgi odağı oldu.

Festival sadece konserlerle değil konferanslarla da göz doldurmaya devam ediyor. Ceviz konusunda verilen konferansın ardından kalp sağlığı için check-up yapan sağlık kuruluşları, Mehmet Çağçağ'ın resim sergisi ve devam eden etkinlikler ile Şebinkarahisar sevdalıları memleketlerine sahip çıktılar.

Güven Gürbüz / Kenthaber / Şebinkarahisar
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:02:22
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 17:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?