18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Haber ve Yorumlar ( Temmuz-2004 2.Sayısı)

Temmuz ayı haber ve yorumlarının 2.sayısından merhaba...

Şebinkarahisarlılar parlak fikir üretmeyi hep severler..
CEVİZİN REÇELİ YAPILIYOR..
Yeni Şebinkarahisar 2954 sayılı gazetemizin köşesinden..
Dünyaca ünlü Şebin cevizinin reçelinin yapılması için ilk kolları sıvayan emekli öğretmen Ünsal Çalık deneme çalışmalarına başlamış bile. İlçede yapılan fındık helvasının yanına Ceviz reçelinide yerleştirdikmi değme gitsin. Al sana gelir..Hemde ehlinden..cevizin memleketinden..

Alucra ekin Şenliğine katılımın az olduğundan bahsedilirken, Gazete tam tersini yazmış..Daha ne olsun canım koskoca bakanımız Osman Pape, Sayın Nurettin Canikli de teşrif buyurmuşlar..demekki davulun içi boş değil dolu, tokmak sağlam ellerde vurdukça ses geliyor. Alucralılar kıymetini bilin. Mustafa Küçük’ ünde yanık türkülerle renk katmasınıda hiçe saymayın.

Ayıp ettin Çamoluk...
Erzincana vardım ne güzel bağlar, Şebinkarahisar’a kim ağlar..Gözümüz kaşımız bir kolumuzda nişanımız.. Türkülerin dilinden (Hava yaz olsada) Alucra Çamoluk, Bu gün hava ne soğuk.. Erzincan iline bağlanmak istemiş.. Dedelerinizede sorun..Muhtarlar fayda getirmez kuru evhamlar..imza toplayıpta bağlanıverelim Erzincan’a demekle olmuyor..Efendim mesele neymiş; Adliyenin kapatılarak dosyaların Alucra’ya devredilmesi nedeniyle başlatılan girişim AKP milletvekili Nurettin Canikli ye tepki olarak geliştiği Çamoluklular adliyenin kapatılmasında  Canikli’nin sorumlu tutulduğu ileri sürülüyor..
Hasbinallah bin veli nimetin...

Şebinkarahisar’ın bazı mıntıkalarına eskiden kovboy kentlerinin adı takılmıştı. Aspasa gibi..
Herhalde yeni adetler geliştirmeye çalışan mucid macitler var..Silah sesleri arttı..
Düğün var canım her yerde davul zurna ötecekde silahlar susacakmı? Bağlar tarafından şikayetler artmış..hatta halk rahatsız olmaya başlamış. Kimden kendi kendinden..
Ne var bunda canım demeyin laf atmak yerine silah atmışlar..ne vahim ne vahim...

Örnek muhtarlar kenti olmaya namzet bir ilçeyiz...
Fatih mahallesi muhtarından sonra şimdide yeniyol köyü muhtarı Dursun Koca da köyünde etkinlikler başlattı. Hayır sever muhtarımız Dr Ali Okuroğlu ile birlikte köyünde sağlık taraması yaptırdı. İlaçlarını ücretsiz sağladı.. Ne diyelim diğer muhtarlarda duysunda Örnek olmayı örnek alsınlar..

Şebinkarahisar Spor en sondan değil en baştan birinci olmayı hak edemezmi?
Yerel seçimlerden sonra Şebinkarahisar belediye spor adlı ilçe spor kulübü yönetimi istifa etti.
Fatih mahallesi muhtarı Oktay Alp başkanlığındaki geçici yönetimi parasızlıktan kıvranıyor.
Şebinkarahisar spor’u güçlendirmek için futbolseverler yurtiçi, dışı her nerede yaşatmalıyız diyorsanız gelin bu kulübü ayağa kaldırın..Yardımlarınız bekleniyor..

Şenliklere düzen geliyor...
Giresun Vali yardımcısı Ömer Karaman yaptığı açıklamada yapılan şenkliklerin düzenli ve amacına uygun olarak güzel organizasyonlarla yapılmasının öneminin altını çiziyor.
Bunun dışında yapılacak şenlik ve festivallere müsaade edilmeyecek denmekte. Ne diyelim hak verin hakkınız olsun almasını bilenede helal olsun. Yaylalar kirletilmesin şenlik sonrası çevre kirletilip doğa anaya hadi sen temizle diye bırakılmasın. Adam gibi temiz tutulsun, yerlere çöp atılmasın. Uzmanlar neler diyor yaylalarda kozmik ışınlardan etkilenme riski var.
Fazla ortalığı darmadağın yapmayın, az kalsın gerisinide toplamasını bilin. Ye iç bırak git..
Olurmu ama...Yakında yaylalar içinde senaryo yazacaklar, turizme  balta atacaklar çıkabilir. onun için her şeyin fazlası zarar, azı yarar..

Hele Şükür...
Kale yolu yapılıyor...
Zil çalıp oynamak için geç kalmışız. Ödenek Valilikce geçen yıl ayrılmış şimdi sıra gelmiş.
Ziyaretçilerin artması için çabalayın, çabalayın..istinat duvarı çekiliyor, Allah rızası için Kültür bakanlığıda Taşhanlara el atsın..

Yunan TV’si Şebinkarahisar’a gelmiş.. eeeeeee....
Çekimler yapmış.. Nerdeeee...? Licese kilisesinde..Kilise varmıydı?
Vardı tabii Bakımsız perişan halde...Unutmayalımki ilçemizin adı cahiller kenti olarak anılmasın..Turistlerin hepsinin birer kültür elçisi olduğunu unutmayalım..İnançlara ve onlara inanlara da saygı göstermek ve mabetlerinde önemini kavramak hep maneviyat dediğimiz olgunun bizler için lafta değil özde olduğunu unutmamalıyız.

Artık bu ağaştan düştü, kurt ısırdı haberlerini yazmak istemiyorum..
Bizim bu gazetede artık ne yazacağını şaşırdı demekte istemem..Ama hatrınız kalmasın..
Tamzara’da (benim bacanakta orada) Semra Topçu sen dut silkelemekte üstüme yok de, dal’a çık sonra düş..Taaa  Trabzon Tıp fakültesine götürülsün..tedavi altına alınsın..Yazık değilmi?
Başkalarıda var tabiiki ben anlamadım bu işi neyse düşmeyin artık yeteeeeerr..

Atatürk evine hırsız girmesin diye kapıları sıkı sıkı kilitleyen belediye yetkileri içerisini görmek isteyen olursa açıyorlarmış.. Ne var bunda demeyin. Turist bundan anlamaz..Tadilat var zanneder. Olmadığını görüncede bilmem nerelere şikayet eder..
Kültür Bakanlığı baka baka bıkmış olacak ki belediye ye devretmiş burasını.. Ah atam ah..
Memleketin hali böyle işte.. Her yıl her memlekette Ata’nın ilçeye gelişi kutlanırda bir bizim İlçe hariç..Daha evine bile giremiyoruz...

Hayvanlarımızı öldürmeyin...
Yaylalarda büyükbaş hayvanları hastalık vurmuş..Maazallah..Acil önlem..Acil önlemm...

Temmuz ayı son sayısından da bu kadar..

Kalın sağlıcakla..

 ggurbuz@haberx.com

http://www.ggurbuz.bz.tc


 

www.guvenin.bz.tc
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 15:33:08
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 14:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?