19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Haber ve Yorumlar (Temmuz-2004 1.sayısı )

YENİ ŞEBİNKARAHİSAR GAZETESİ (Temmuz 1.sayısı )
 
Kelkit yöresinin Yeni şebinkarahisar - Temmuz Sayısından Merhaba..
Gelelim bu sayımıza, Neler olmuyorki..Gazetelerimizde çıkan haberlere hep birlikte göz gezdirelim..
Yeni Şebinkarahisar gazetesi Şebinkarahisar merkez’den haberleri en güzel şekilde hemşerilerine duyurmaya devam ediyor..Okuyucularımızın çoğunluğunun tatil vesilesi ile editör köşemizde yayınlanan haber yorum yazımızın okunmasında bir düşüş olduğunu gördüğümden geçmiş sayılarıda arşiv bölümünden takip etmelerini öneriyorum.
 
Giresun Yoluna 1.5 Trilyon yetermi?
Sayın Canikli, basın duyurusunda;Şebinkarahisar’a uzanan yolun iyileştirme çalışması için ilk etapta 500 milyar konduğunu yapılan girişimlerle 2 trilyon ödenek daha ilave edildiğini belirtti. Bu ödenekten Şebinkarahisar’a 1 trilyon ayrıldığını ve ayrılan ödeneğin toplamı ile 1.5 trilyona çıktığını belirtiyor. Ayrıca tahribatların tamiri içinde ekiplerin çalışmalarına başladığını saygı ile duyuruyor.. Gazetemiz haberinde Ödeneğin üç yıl sonra Dereli Giresun yolununun selden tahrip olan bölümleri için kullanılacağını belirtirken, Şebinkarahisar yolu için bu yolun neresinin iyileştirileceğini soruyor. Bu parayla Eğribel’e tünel yapılması bir yana tehlikeli virajların kaldırılması bile mümkün değil. İyi bir haber ise Alucra Kurtbeli-Çakrak arası yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Ne diyelim hiç yoktan yinede DEVLET ELİ değiyor..Ha gayret milletvekillerimiz bileğinize kuvvet..
 
Çatalgöl Çevresine Park isteniyor..
Biroğul ve Kırkgöz Mahalleleri arasında bulunan Çatalgöl etrafında bulunan park yapılması istendi. Yaşasın çevreciler..Çevreci her iki mahalemiz eskiden beri mesire yeri olarak benimsenen Çatalgöl için burayı sulama kooperatifi ağaçlandırma amacı ile Tarım Bakanlığından istemiş ancak alamamıştı. Daha sonra buranın belediye’ye aynı amaçlı devredildiği söylendi. Belediye, eski binayı yıkmak dışında herhangi bir çalışma yapmadı. Burası artık PARK haline getirilmeli.. Belediye yine top sende, golleri yeme sakın..
 
Traktörlüler aman haaa vites atmayın kaza yapmayın...
Vitesten atarak traktör kullanma çılgınlığına artık son. Memleketimin kural tanımayan insanları sözüm size, insanı bak neler deniyor ayıp değilmi? Ana Cadde Halil Rıfat paşa caddesinde dahi traktörlerin vitesini boşa alarak kullanıyorlar. Sanayi sitesinde meydana gelen kazada 5 kişinin yaralanması örnek alınmalı ve adam akıllı araç kullanmaya geçilmeli..
 
Tarla Parası yarıya iniyor...
Doğrudan Gelir Desteği diye bilinen, tapu kayıtları baz alınarak ödenen, gelir desteği ödemesi yeni kriterlere bağlanıyor. Gelen şikayetler sonrasında bu ödemenin kişilerin adına kayıtlı tarım arazisi yerine üretilen ürün bazında yapılması için çalışma başlatıldığı bildiriliyor. Devletin böylece mevcut desteğin %80 nini oluşturan payı da %45’e düşürülmüş oluyor..Ne ala memleket. Desene ki çiftçinin hali duman..kepçe ile kaşıkta karıştı göz boyamaktan göz çıkarmaya kadar her şey mübah oldu..Yapılan işin sevabı bir yana günahı kime diye soran yok.
 
Karayolları Söz verdi Bu yıl Asfalt işi bitti bilin..
Karayolları duyarlılık göstermiş, Çıkan haberleri çok ciddiye almış ilçemizi dışarı bağlayan yollarımızı asfalt kaplama yapacak ve bu iş bu yıl bitecek. Bir yere boncuk bağlayın. Karayolları 3600 kilometre yol ağı bulunduğunu söylerken havaların ısınması ile çalışmalara başlanacağını bütün yolların tekrar asfaltlanacağını belirtti..
 
Telekom da boş durmuyor
Lafın gelişi dedik..geçen sayılardaki haberlere kulak asan Telekom ses vermiş... ( Aradığınız hatlar doludur...)Bu anonslar Giresun çıkış kanalları ile ilgilidir diyorlar..Tesbit edilen kanal yetersizliklerine behemehal müdürlük el koyuyor ve kanal ilavesi yapıyor denmekte..Yani telefon çıkış kanalarımız yeterli. tüm yurdışındaki hemşerilerimiz içiniz rahat olsun..Telekom’un iyi şeyler yaptığınıda unutmayın sakın Genel Müdürlüklerede şikayet etmeyin...Bizim insanımız çalışkandır Telekom örneği...
 
Hay yaşayın sizler emi..
İki bin menengiç Aşılandı...
Tarım İl Müdürlüğü bir başka canım..Yazılı açıklamada ilçemizde yetişen ve önemli popülasyona sahip olan MENEGİÇ ağaçlarında Antep fıstığı aşılama çalışmasının yapılacağı belirtildi..
Aşılamanın 2003 yılında aşıya hazırlık budaması yapılan 2 bin adet ağaçta uygulandığı ifade ediliyor. Antep ten getirilen 800 bin aşı kaleminde bulunan 6 bin adet göz, 2 bin adet menengiç ağacına aşılanarak çalışma tamamlandı deniyor.. Helal olsun sizlere...Bu memleket kalkınırda daha çok emek, daha az oturmak lazım..
 
Şenlikler Çoşturuyor..
Köy dernekleri şenlik deyince yerinde duramıyor. Ocaktaşı köyünün Luvat Keşkek şenliği 10 Temmuz cumartesi günü yapıldı. Dernek başkanı anlamlı konuşmalar yapıyor bakın ne diyor; Köy dernekleri konfederasyon altında güçlerini birleştirmeli. Haklı değilmi sizce?
Dikmetaş şenlikleri ve Kümbet şenliği aynı güne geldi. Sahil boylarından Dikmetaş’a gelen olmamış Canınız sağolsun..Şenlik denilince akla Şebinkarahisar gelecek artık..Kimbilir bir gün Türkiyenin en populer Şenliği CEVİZ ŞENLİĞİ ile tanınır halede geliriz Haydin vakıflar göreve. Boş duranı allahta sevmez kulda. Ceviz Şenliğide yapılmalıdır.. Yoksa icad edelim fenamı olur?
 
Ey Hükümet, bizim memleketimizin köylüsüne neden Et priminden yararlandırmıyorsun?
Yanlış okumadınız. İlçemizde hayvan üreticilerimiz devletin verdiği et priminden yararlanamıyor..
Tarım Bakanlığı ruhsatlı mezbahanelerde kesilen erkek sığır etleri için, kilogram başına bir milyon lira prim ödüyor. Türkiye genelinde yapılan bu uygulamadan mezbahanemiz ruhsatsız olduğu için yaralanamadığı ortaya çıkmış..
Sakın haaa. Yanlış yapmayın..Hemen ruhsat alınsın..Yoksa bunun cezai müeyyideside kaçınılmaz olur ilgililer açın gözünüzü..
 
Çevre kirliliğine Belediyeden katkımı veriliyor..
Belediyenin yanlış uygulamalar içerisinde olduğu haberleri artık ilçe dışında yaşayanlarıda mutsuz hale getirmemeli. Çevre bilincinden yola çıkarak hareket edilmesi Şehre daha aydın ve kişilikli imajını getirmelidir.
Bu da ne? Belediyenin çöplüğü yine yakılmaya başlandı.. Hatırlayanlar söylüyor..Geçmiş yıllarda tutuşan çöplük bir çok çam fidanının yanmasına yol açmış bırakın bunuda etrafa yayılan duman ve koku çevreyide kirletmeye yetiyor. Orman işletmesi, Belediye, ve sağlık kuruluşlarının duyargalıklarını çalıştıracakları düşünülüyor..
 
Gazetemizin 13 Temmuz sayısınıda okuyup bitirdik. Devamına birlikte bakacağız, henüz bu Haber yorum editöryal bölümde yazmam yeni olsada ilgiside ve de yaz sezonu olmasına rağmen iyi gidiyor. Teşekkürler hepinize..
 
Babam Azimet Gürbüz’ü 23 temmuz 2004 tarihinde kalp rahatsızlığı neticesinde kaybettim. Ölenle ölünmüyor. Hayat geride kalanlar için devam ediyor. Yine sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz. Doğanın kanunu bu yaşamak için çalışmak, çabalamak uğraş vermek şart. Çabalayan çalışan insan hiçbir zaman aç kalmaz. Önemli olan yaptığımız işi beğenip sahiplenmek ve sevmekten geçiyor.
 
İşi yaratmak ise okumak öğrenmek herşeyden önemlisi icracı olmakta önemli. Bildiğini öğrendiğini icra edememe ise asıl problem. Bunuda aşmanın kolay yolu toplumsal iletişime önem vermekten geçiyor. Şimdilerde gelişen teknolojiye imkanları var olupta yararlanmasını bilemeyenler ileride saçını başını yolacak ama zaman geri gelmiyor. Zamanı iyi değerlendirmek şu kısa insan ömründe her gün kendimizi sorgulamak “Bu gün ben ne yaptımsorusuna muhatap olmamız lazım..
Hepinizi saygıyla selamlıyorum..
 
Kenthaber Altın editörü
GÜVEN GÜRBÜZ
www.haberx.com
Köşe yazarı
 
http://www.guvengurbuz.bz.tc
 
Haber verin haberiniz olsun...
e-mail: guvenin@turkiyeonline.com
e-mail: ggurbuz@haberx.com
 
 
 
 
 
 
 
www.guvenin.bz.
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 21:14:21
Güncelleme :30 Eylül 2004 Perşembe 08:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?