20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Haberler ve Yorumlar ( Haziran-2004)

Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Haber ve Yorumlar ( Haziran-2004)
 
Bir Temmuz gününden Merhaba.
 
Şebinkarahisar’dan yayın yapan Yeni Şebinkarahisar gazetemizde yayınlanan haberlerin
ağırlık konusu yine hükümetin ilçeye olan ilgisizliği üzerine. Bunun yanısıra şenlik haberleri ve etkinliklerde sayfalarda yerini almakta.
 
GİRESUN YOLU BAKIMSIZ : Şebinkarahisar-Giresun Yolunun Asarcık Eğribel arasındaki bölümün asfaltı tamamen kabarmış durumda, bazı yerler çakıl yığını, kimi yerlerin ise eriyen ziftler nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyor. İki yıl önce selden zarar gören Pınarlar- Giresun arası yol çalışmaları yarım bir halde bırakılmış. Hiçbir çalışma yapılmamakta. Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün dikkatine sunulur..Havalar sıcak tamamda gönüllerde sıcak olsa, mesela bir soğuk bol köpüklü, pınarın soğuk sularından katık yapılıp sunulan ayrana fit olsanız, yapsanız şu yolları, duamız size olurdu. Yinede fenamı olurdu.
 
KAVŞAKLAR SAHİPSİZ : Özellikle öğrencilerin okul çıkış ve giriş saatlerinde kavşaklarda trafik sorunu yaşanıyor. Trafik denetimi tamamen kalkmış bir halde. Trafik ışıkları olmadığı gibi PTT gibi tek yön olması gereken sokaklar araçların park istilası sonucu tıkanıklığa yol açmakta.
Büyümüşte ne kocaman adam olmuş derler küçük çoçuklara.
Bir biz büyüyememişiz ne dar sokaklar varmış bir bilemediler. Sahipsiz bir kedinin miyavlaması birde taş atılıp kovalanması gibi. Hakkın elbet seninde küçüklerde büyüyecek sende değil kabahat görecek gözleri boşa taşıyanlarda. Başkentte çok. Azucukta ilgi sana olsa. Kıyametmi kopardı örneğin yaya’ya saygı için denetim olsa. Yani azucuk ucundan..
 
KALEYE HAYVAN ÇIKIŞI ENGELLENEMİYOR:
Zaptedemiyoruz kolay değil öyle olsa göçde olmazdı. Ya Kalemizin hali ne olsun?
Hayvanlar kalenin otlarına dadanmış. Yine aynı haber ben ne yapayım. Sahipleri bu hayvanları zaptedemiyormuş? Gönderin o hayvanları büyükşehire, Mezbahaneye yatıralım kökten şifa bulsun. Artık anlasın anlayamanlarda..
 
SANAYİ SİTESİNDEN MÜTHİŞ SİTEM:
Tüm zorluklara rağmen Sanayi sitemiz yapıldı gelgelelim çarşıdan siteye taşınmak istemeyen esnafa, taşınanlardan haklı sitem haber olarak yazılmış. Bu ayrımcılığa anlam veremiyenler,
esnaflar arasında eşit davranılsın diyorlar, yoksa bizlerde eski yerlerimize dönelim diyorlar.
Ah kafam ah dese birileride yine “ Eller gider Mersin’e, biz gideriz tersine” Esnaf odaları temsilcileri, başkanları umarım bu konuya el atarlarda cümle aleme ayıp olarak söylenmezler..
 
GAP TV ŞEBİNKARAHİSAR’I TANITTI:
Ah ne güzel ne güzel..2 Haziran günü TRT “ Karınca kararınca” programında memleketim tanıtıldı. Hemen her yerimiz teşhir edildi. Program sunucusu Şebnem Yiğit teşekkür ederim sana. Bu programın sunucusu Şebnem hanımı arkadaşım Kars milletvekilinin eşidir.
Hele şükür..Birazda senden bahsetsinler memleketim.
En son meltem TV bir program yapmıştı kümbet’ten öteye geçememişti. Üstelik sunucusu yiğidimizde Şebinkarahisarlıdır. Kral TV’deki DJ Engin gibi..
 
TEDAŞ VE TELEKOM’A RİCA :
Gelin şu elektrik faturalarının son ödeme gününü, memur maaşlarından sonraki bir güne erteleyiniz. Maaşlarını Ay’ın 15’inde alan memura maaştan önceki günlere son ödeme tarihi yazılması mübahmı? Bu ricayı dikkate alınması için girişimler devam edecektir..
 
AFET KONUTLARI NEDEN BİTİRİLEMİYOR?
İlçede 355’e yakın konut heyelandan etkilenmiş halde. Heyelana maruz kalan hak sahipleri ve yeni yerleşim alanı saptanan konutlarla ilgili olarak bugüne kadar ödenek bulunmadığından yapımına başlanmadı. Bu yıl içinse, 19 milyar ödenek ayrıldığı söylensede net bir açıklama yapılamamakta. Hey gidi memleket hey.. Piknik kent olarak görenlerin gözüyle bakanlar için haklılar..Neden göç olmasın ki.. Yıkılana değil yıkana bak..Yere düşenine bir çemlede atana bak..Bakki gören gözler işiten kulaklar bir değil bin olsun..
 
HASTANE ÇÖPÜNDE ESKİ DÜZEN
Geçen ayki yazdıklarımızın aynısını defalarca yazmaya devam. Çünkü yine aynı hastane çöpleri evsel atıkların içine atılıyor. Günde bir kez toplanan çöpler gün içerisinde halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Oylarınızın gerçek sahipleri Belediyeciler, umarım
hasta oldukları zaman ilaç almaya gittiklerinde eczacıda ilaç tedavülden kalktı der.
Suşehrinden ilaç almaya giderler. Birde hallerine güldürürler. Gözünü aç ey memleketin idarecileri. Önce eğitim...eğitim..eğitim..
 
AKP VALİYİ GİRESUN’DAN UZAKLAŞTIRDI:
Başka ne bekliyordunuz? Halkın sevdiği insanlara sahip çıkacağız, dürüst çalışanın yanındayız nidaları fazla değil bir yıl olmadı söyleneli. Ne yazıkki hükümet açtığı davayı kazanarak görevine tekrar dönmek isteyen Vali Öner’i bu seferde ara kararname ile Çankırıya atadı. Öner memlekete veda ziyaretinide ihmal etmedi. Yolun açık olsun Sayın Öner. Allah işini rast getirsin.
 
KANSERDEN ÖLÜMLER ARTTI:
Karadeniz bölgesinide etkisi altına Çernobil nükleer sızıntısnın etkileri yıllar sonrada olsa memleketimizde de etkisini göstermeye başladı. Son yıllarda kanser vakalarından ölümlerin artması halk arasında tedirginliği artırdı. Bu konuyla ilgili Kenthaber’de bir haber yapmış ve konunun teferruatını belirtmiştik.
 
TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİNE DESTEK:
Akp Giresun milletvekili Ali Temür’ün verdiği bilgiye göre Güvercinlik-Duman-Akviran ve Yedikardeş köyleri Tarımsal kalkınma koopretifine damızlık koyun ve küçük baş hayvan desteği sağlandı. Merkez Ahurcuk-Şaplıca-Saraycık-Dereköy-ve Yıltarıç köyleri Tarımsal Kalkınma kooperatifine ise büyükbaş hayvan verilmesi çerçevesinde kredi sağlanması çalışmasıda devam ediliyor..
Çiftçinin üretime katkısı anlamında destek verilmesi güzel bir çalışma ancak şu anda çiftçinin dış borçları sonucu bu hayvanları elden çıkarması olasılığınında değerlendirmeye alınması gerek. Kredilerin şarta koşula bağlanmasıda şart. Hayvanlardan zorunlu olarak tasarrufun sağlanması, geri ödemelerde bu tasarrufun varlığının devam ettirildiğinin denetiminin yapılması sağlanmalıdır. Aksi takdirde hayvancılık kredisi başka amaçlarla
kullanılır ne üretime, ne ailelere fayda sağlar.
 
EŞEĞİ KURT YEDİ
Vay hain vay..İyiki insan çıkmamış karşısına..Sakın turistler duymasın..Tamzara mahallesinde Duran Başgöze eşeği çayırda bağlı tutarsan hayvan nasıl kaçsın. Hemde yaz mevsiminde pes doğrusu. Hemde ana yola yakın yerde kurdun eşeği yemesi pes doğrusu..
 
CEVÜZLERDE HESTELİK VARMUDUR?
Yaprakları kuruyor..Havalar yağışlı gitti, susuzluk yok, ancak cevüz ağaçları kuruyor..
Karaağaç, elma, armut, ve kavak ağaçları gibi hastalıkmı vurdu? Hatırlarsanız 1980 yıllarında ateş yanığı hastalığı nedeniyle bir çok ağaç kurumuştu. Haydin ziraatçiler ne duruyorsunuz? İş başına..
 
TELEKOM “ Aradığınız istikametin Tüm hatları doludur”
İlçenin dışarı ile bağlantı hatlarındaki yetersizlik haberleşme trafiğinde aksamalara yol açıyor. Giresun Telekom Müdürlüğü yollar şu an açık yollar kardan kaplıda değil ancak el uzatmak bu kadar zormu? Bakın %80 ucuzluk kapıda..Telekom Ağustos ayından itibaren daha az para isteyecek..Sonra bahane yapıpta kulak ardı yapmayın sakın..
Ucuz etin yahnisi deyipte.....
 
HAZİRAN AYINDA KAYBETTİĞİMİZ HEMŞERİLERİMİZE
ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ:::
Tamzara : Yüksel Özdamar yaş: 68
Kütküt mahallesi: Zihni Canıtez
Avutmuş : Hacı Hancı yaş: 78
İkioğul : Emine Mermer
Merkez : Kadriye Göktürk yaş: 77
Adliye : Coşkun Öner
İkioğul : Münüre Şenyurt yaş: 73
Tamzara : Hacı Bekir Aktan yaş: 80
Fatih : Muhlise demir yaş: 77
İkioğul : Cavide Sarıer yaş : 73
Merkez : Türkan Özdemir
Bülbül mah : Serap Köksal
 
Şebinkarahisar İl’imizden Haziran ayı haberlerinin sonuna geldik. Gönül ne yücedirki sevdiceğini arar, arar ve bulur..Dünya bir handır konan göçer, Ne şerbet kar eder, ne tatlı
Dosttan öte geçmez zehirde olsa içilen. İçilirde sarılır boynuna yarenim benim diye. Hep gider geliriz bedenimiz burda olsada ruhumuz orda. Yaşar kimbilir hangi dağda, hangi kuşta, hangi dalda. İnsanoğlu bu gün var yarın yok. Oysaki anlatılacak bir o kadar çok.
 
Temmzu sayısında buluşmak üzere sağlıcakla kalın..Şebinkarahisarlı kalın.
Arada birde benim sitemede uğrayınn..Oradan başka nerelere..
Site adresim:
 
http://www.guvengurbuz.bz.tc
 
Saygılarımla,
Güven Gürbüz..
www.guvenin.bz.tc
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 23:11:53
Güncelleme :30 Eylül 2004 Perşembe 08:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?