21
Mayıs
2024
Salı
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

haberler ve yorumlar ( Mayıs-2004)

Kelkit Yöresinin gazetesi Yeni Şebinkarahisar gazetesi’ni okuyamayanlar için gazetede yer alan haberleri sizlerlede ayda bir olsun paylaşmak isterim. Gazetenin kurucularından değerli üstad Rahmetli Ali Özdemir’i rahmetle anıyorum. Onun göz nuru el emeği nostalji tüten eski usul matbaasında basılan şimdilerde Mahmut Yeles’in devam ettirdiği gazeteyi büyük bir zevkle okudum. Şebinkarahisar’da yaşayıpta kendi memleketindeki olaylardan bihaber olan hemşerilerimizde yok değil. Memleketten Kilometrelerce uzakta Ankara’dan yaşadıkları yöre hakkında haberdar edebilirsemde kendimi bahtiyar hisssederim. Neler oluyor memlekette;

Avutmuş’ta Heyelan devam ediyor. 2003 yılında Avutmuş İlipınar’da heyelan durmuyor. 26 konut hala tehlike altında. Bu konutların bir kısmı boşaltılmış durumda. Afet işleri raporlarında heyelanın engellenmesinin mümkün olmadığı beyan edilirken, Devlet’ten en kısa zamanda burası için ayrıntılı ve entegre bir proje hazırlanması bekleniyor.

YOL YOL YOL : Seçimden önce belediye tarafından asfalt kaplama yapılan yollar bozuldu. Avutmuş, Kırkgöz yol ayrımı başta olmak üzere bir çok yerde asfalt kum ve çakıl yığını haline geldi. Susehri yolunda ise çukurlar ulaşımı zorlaştırmaya devam ediyor.

ELEKTRİK : Bazı semtlerde uzun süredir sokak lambaları yanmıyor. Taş mahallesi Aşağı bahçe semtinde ise 15 gündür sokaklar karanlıkta. Tedaş’ın ise konuya ne kadar alakalı olduğu tartışılıyor.

ÖĞRETMEN : Son öğretmen atamaları ile ilçeden 32 öğretmenin tayini çıktı. 50 ye yakın öğretmene ihtiyaç varken açığın artması ile öğrencilere, veliler, halka yapılan bu adaletsizliğin kimler tarafından kimlere dile getirileceğini bu yazıyı okuyanların dikkatine sunarım.

MUSKACILIK: Ücret karşılığı bir grubun bir çok kişiye muska yazdığı ileri sürüldü. Dışarıdan şehire gelenler tarafından yapıldığı bildirilirken halkın bu konularda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Bu gerici akımlara karşı halkın okullarda yeni nesle hangi öğretmenle, hangi koşullarda öğretiler verileceğininde M.E.B tarafından düşünülmesi gerekmekte.

HASTANE : Hastane çöpleri tıbbi atıklar ev çöplerinin atıldığı bonteynerlere bırakılıyor. Köpekler tarafından çevreye dağıtılan çöplerin alınmasına kadarki sürede bu atıklar çevreye zarar veriyor.

KALE YAYLIM ALANI OLDU : Birkaç kez ağaçlandırma yapılmasına rağmen korunamadığı için ağaçlar kurudu. Ömer Güraslan öncülüğünde meşe palamudu sonbaharda dikildi. Hayvan otlatılması ile yeşile zarar veriliyor. Belediye’ninde bu konuda acil önlem alması bekleniyor.

ÖĞRETMENEVİ YAPIMINA BAŞLANDI : Başta ŞİYAD gibi ( Şebinkarahisarlı İş adamları derneği) olmak üzere tüm derneklere örnek olsun. İlçemizin yetiştirdiği örnek işadamı eğitimci yazar Hüseyin Tekışık tarafından Öğretmenevi inşaatına başlandı. Eski ortaokul olan bina restore edilerek 24 yataklı, okuma odası, lobi salonu müdür odası olacak.

DOKTOR YOK: SSK sağlık istasyonu 7 aydır doktorsuz. İstasyon doktoru askere gidince Sağlık bakanlığı’nın kura ile tayin ettiği doktor ise memlekete gelmedi. Memleketin halini görün hemşerilerim son bir ayda neler olmuş. Bakanlara, ilgililere mesajlar atın. Oturduğunuz koltuklar baki değil. Güzel haberlerde var elbette açın gözünüzü bakın biraz etrafınıza okuduğunuz okulların aynı sıralarında hemşerilerinizinde yer almasını sağlayın. Okusunlarki okutsunlar, bilsinlerki anlasınlar. sahibsiz kaldık deyipte kahrolmasınlar.

TEBRİKLER BAYAN HAKİMe : İlçe adliyesinde görev yapan bayan hakim, babasının anısını yaşatmak için Orman işletmesinin gösterdiği alana bir anı ormanı kurdu. İkiyüz ağaç dikildi. Fidan masrafları hakim tarafından karşılandı. Bu konuya ilişkin yasa hükümleri ile devlet orman kur, gelirini al. Kampanyasını bu yörede başlatmıştı. Orman kampanyası çalışmalarına sermayedarlar tarafından daha çok rağbet gösterilmesi beklenirken, maalesef yine kulakları tıkanmış halde sessizliklerini sürdürmekteler. Sayın hakimimize Memleketimize ufakta olsa gösterdiği katkı her türlü takdirin üzerindedir. Teşekkürler hakimim.

Memleketimizden bana ulaşan Mayıs ayı haberleri sadece bu kadar değil ancak her ne kadar da ilgisizlik ve bilgisizlik üzüntü sebebi olsada araştırmalarda dikkat çeken en önemli konu bu memlekette taş üstüne taş koyacaklar hala uykudalar. Bu öyle bir derin uyku ki uayandırmamak için elinden geleni yapanlarda azınlıkta değiller. Artık kişisel menfaat ve çıkarlar bir yana bırakılmalı, ben değil BİZ diyebilmeliyiz. Bu memleket sermayesi uğruna halkın sosyal değerlerini hiçe sayanları affetmemelidir. Sandıklarda verilen yanıtlar bu değerlerle özdeş olabilmelidir.

Yeni Şebinkarahisar kelkit yöresinin gazetesi
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2004 Cumartesi 17:09:56
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 14:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?