23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Kelkit Beşik Gibi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Görür, Kelkit Havzası’nın dünyanın en tehlikeli ve aktif faylarının olduğu bir vadide bulunduğunu belirtti. Görür, "Kelkit Vadisi’nin ismini ’Deprem Vadisi’ olarak değiştirseniz, jeolojik anlamda bir o kadar doğru olur" dedi.

İstanbul’da bilinçsizce birçok yanlış yapıldığını dile getiren Görür, "İstanbul'da dönüşüm projeleri çok masraflı. Bu çalışma için artık çok geç kalındı. Fakat Kelkit Vadisi için henüz çok geç değil. Bunu lütfen yapın" diye konuştu.

Kelkit Platformu Başkanı Prof. Dr. Zehra Seyfikli de deprem veya heyelan riskine karşı önlem alınması halinde, ilçede problem yaşanmayacağını dile getirdi. Kelkit Irmağı'nın çamurlu aktığını ifade eden Seyfikli, "Dilerim çok hızlı önlem alınır" dedi.

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği (KEKAB) Başkanı Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise Sivas’ın Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü’nde yaşanan heyelana değinerek, "Lokal bir ortamda doğan afetlerde dahi eliniz kolunuz bağlı kalabiliyor" şeklinde konuştu.

Haberbiz
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?