18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Kelkit Platformu 2004 yılında neler yaptı?

Kelkit yöresinin kalkınması ve gelişmesi için kurulan, aralarında Şebinkarahisar belediyesininde üye olarak bulunduğu platform, 2004’de gözle görülür bir faaliyeti bulunamadı.İnternet sitesinden yayınlanan bilgilere göre, sadece kendi iç organizasyonunda değişikliğe giden platformun 2003 Yılında yapılan danışma kurulu toplantısında dikkati çeken bir konuda Şebinkarahisar belediye başkanının konuşması;”Avrupa Birligi Kuruluslarindan hibe alabilecegimiz konusuluyordu. Bu beni rahatsiz ediyor. “ diye açıklama yapmış..Açıklamanın tam metni Çekül Vakfı sitesinde de yer almakta. Başkanı’konuşmasında özetle;

HİÇBİRŞEY..Kelkit yöresinin kalkınması ve gelişmesi için kurulan, aralarında Şebinkarahisar belediyesininde üye olarak bulunduğu platform, 2004’de hiçbir faaliyette bulunmadı. 2003 Yılında yapılan danışma kurulu toplantısında Şebinkarahisar belediye başkanı:”Avrupa Birligi Kuruluslarindan hibe alabilecegimiz konusuluyordu. Bu beni rahatsiz ediyor. “ diye açıklama yapmıştı..Açıklamanın tam metni Çekül Vakfı sitesinde de yer almakta. Başkanı’konuşmasında özetle;

“ Kelkit Platformu’nun heyecanini yasiyorum. Bu girisimin bizden, kendimize olan güvenimizden kaynaklanmasi beni heyecanlandiriyor. Biz yapacagiz, kendimiz yapacagiz, kendimiz kalkinacagiz anlayisi bizi heyecanlandiriyor.

Daha önceki toplantilarda Avrupa Birligi Kuruluslarindan hibe alabilecegimiz konusuluyordu. Bu beni rahatsiz ediyor.Tarihimize baktigimiz zaman Sebin Kara Pasa kendi kaynaklariyla yolu yaptirmis. Biz kendi kaynaklarimizla basarmisiz. Atatürk bu ülkeyi Ya Istiklal ya ölüm diyerek, ölümü göze alarak basarmis.

Sebinkarahisar Kalesi ile, ayakta kalan Meryem Ana Manastiri olmak üzere 15 kilisesi ile, Kelkit yesili ile havzadaki diger ilçelerle ortak çalismalar –isbirligi yapiyoruz. Isbirliginin ilk isaretlerini bölgemizde yasadik. Yeter ki birlikteligimiz devam..”

KELKIT PLATFORMU DANISMA KURULU’nun 24 Aralik 2003, Çarsamba günü Istanbul, Armada Otel’de tam gün süren toplantindan.

http://www.cekulvakfi.org.tr/icerik/haberDetay.asp?ID=130


 

Çekül Vakfı
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 13:23:55
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?