23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Kelkit Platformu toplandı

Giresun Özel idare Kültür sitesi meclis salonunda yapılan toplantıya platforma üye il ve ilçelerin mülkü amirleri ile sivil toplum kuruluşlarıda katıldı

Giresun’da toplanan platformu onurlandıran Başkan,G.O.P Üniversitesi Rektörü Sayın: Zehra Seyfikli Yörenin gelişimi için yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Giresun Özel idare Kültür sitesi meclis salonunda yapılan toplantıya platforma üye il ve ilçelerin mülkü amirleri ile sivil toplum kuruluşlarıda katıldı.

“Swot Analizi” adı verilen projenin fiili olarak başlamasının dile getirildiği toplantıda konuşan Rektör, Zehra Seyfikli ana hatlarıyla şu konulara değindi;
1- Çalışma grubunu çalışmalarını genişletmek istediklerini, bu amaçla muhtarlar dahil olmak mülki amirler ve kurum/ kuruluşların da görüşlerinin alınarak düşüncelerin fiiliyata geçirilmesinin önemi ile yöre halkının beklentilerine bir an önce kavuşmasının gerekliliği anlatıldı..
2- Öncelikler belirlenerek, kültürel ve tarihi güzelliklerimize sahip çıkılmalı, yoksa başkaları gelip bu güzelliklerin yok edilmesine yol açabilir.
3- Kelkit vadisinde yer alan henüz kirlenmemiş doğal kaynaklar ve kültürel varlıklar olmak üzere bunlara bir an önce sahip çıkılması, bunu içinde bir envanter çıkarılması gerekliliği düşünülerek çalışma başlatıldı.
4-Yapılan envanter çalışmaları sonrası, yörenin kalkınması için önem arzeden değerlerin tesbiti ile yörenin güçlü,zayıf,tehditler, fırsatlar gibi yönleri detaylı olarak analize tabi tutulabilecek.
5-Havza gelişim planı dahilinde yeni staretejiler tayin edilebilecek, roller kolaylıkla tayin edilebilecek. Hedeflere ulaşımda kolaylık sağlanacak. 

Giresun valiliği halkla ilişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada ; Toplantıda ayrıca Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra İlçeleriyle ilgili slayt gösterisi ile ilçe tanıtımı yapıldı. Yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Üç grup oluşturularak çalışmalara devam edildi. Grup üyelerine veri hazırlamak için “1 Aşama Havza Tanıma Projesi” kitapçığı dağıtılarak gerekli açıklamalar yapıldı. Kitapçıktaki istenilen bilgiler hazırlanarak 2 Şubat 2005 tarihinde yeniden toplanılmasına karar verildi.




 

Yayın Tarihi : 20 Ocak 2005 Perşembe 11:25:32
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 12:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?