19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Memleket haberleri-Aralık-2004

2004 yılını mazinin derinliklerine gömüyoruz.
Karadeniz’in azgın suları dağlar gibi dalgalarla çoşup dururken, denizin altında milyonlarca canlı da yaşam mücadelesi vermeye devam etti. Ya bizler... Asya’nın üzerinde bir yarımada’da diğer kıtaların gözlerine sürme çekmekten öte ne yapabildik. “ Büyük dağın büyük karı olur” derler. Doğru söylerler...

Ya bizim memlekette ne olur? Bizim Giresun ana ne yapar Şebinkarahisar’a..., diyede düşünmez değildik. Spesifikde olsa bir örnek; Avrupa’da basılan bir çok Giresun dergilerinde hala Şebinkarahisar’dan bahsedilmemekte, sadece seçim sonucu şu oldu. Olduda iyikide bitti. Başka hiçbir haber görmek ne mümkün.. Haklılarda belki hala dedikleri şu; “İl olunda düşün yakamızdan” söylemesi kolayda Devlet baba ile Giresun ana aynı yastıkta birazda uzlaşsalarya..

Memlekettin tarihi matbaasında el emeği, göz nuru ile basılan ikişer sayfalı gazetemizi, yine memleketin nadide, tarihi avukatı Turan ağabey’den elime ulaştı.. Sağolsun. Pek de duyarlı.. Gelgelelim Ankara çalkalanıyor. Ankara Vakfı aidat yatırmıyorlar diye üyelerini üyelikten çıkarma yoluna gidiyormuş. Turan ağabey gibi emektarın sözlerine kulak asacaklara duyurulur..

Kasım ayı’nın sonu Aralık ortalarına gelen günlerinde peki.. neler olmuş;

Eğribel geçidi ve duble yol sözü alındı.
Milletvekilimiz Nurettin Canikli bilindiği üzere TBMM kit komisyonununda başkanı.
Bayramlaşma için Şebinkarahisar’a gelince, partililerle yaptığı görüşmede; Nice canları karatoprağa gönderen Eğribel geçidi için söz vermiş. “ 1200 metre uzunluğunda tünel yapılacak.” Daha öncede bu sözleri çok duyduk. Söylettirenin bir yüzü, yapmayanın iki yüzü..Ne diyelim başka..İnşallah...

Milletvekillerimiz son sürat çalışıyorlar.. TBMM komisyonlarında, son sürat devammm..
Sayın, Canikli KİT komisyonu başkanı,
Ünal Kaçır, KİT komisyonu başkan vekili,
Adem Tatlı, Tarım Orman komisyonu katip üyeliği,
Mehmet Işık, Tarım Orman komisyon üyesi,
Allah yardımcıları olsun, memlekete verecekleri buselerin artması dileğiyle, memleketin “ selam eder büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim..” ile başlayan mektublarını iletiriz..

Öğrenciler Ankara’yı görmeye geldiler. Şebinkarahisar merkezde okuyan 18 öğrenci Ankara vakfı, MEB ve Kaymakamlık aracılığıyla gezi tertibat edilerek Başkentin tarihi mekanları gezdirildi. Hemşerilerin evlerinde konuk edilen öğrencilerin sevinçlerini görmek isterdiniz.
Gönül isterdiki köylerimizde okuyan, hayatında hiç büyükşehir görmemiş öğrencilerde gelebilseydi. İnşallah daha büyük organizasyonlara, büyük düşünenlerle devam edilir..

Hayvancılığın yöremizde bilimsel olarak yapılmadığı gerçeği yine tartışılıyor. Çünkü bu yörede büyük çaplı kuruluşlar halen yerini almış değil. Organik tarımın çok konuşulduğu ve yöremizinde buna en müsait bir yöre olması gözden kaçmakta. İnanıyoruzki küçük sermayelerle büyük ortaklıklar kurularak bu konu gündemlerimize oturur..

Fırıncılarımız artık fırınlarını teknik açıdan gözden geçirme zorunluluğuna girecekler. Halkın “ Ekmekler hamur çıkıyor” diye şikayetçi olmaları kulak ardı edilmemeli.

Bilimsel platformlara, panel, sempozyum ve konferans gibi etkinliklerle, halkın ilgisinin artırılması sağlanmalı. Beş uzman doktor’un ilçede verdiği Kalp hastalıkları konferansı yeterli ilgiyi görmemiş. İlçede ölüm vakalarının büyük bir bölümü kalp krizi sonucu meydana geldiği düşünülecek olursa halkın konu hakkında bilgilendirilmeside önem arzediyor. Sokaktaki vatandaşa sorarsanız diyeceği; “ Allah ne yazdıysa o olur, ecel gelir cihane, gerisi bahane..”

Elektrik kesintileri sorunu ortaya çıkmaya başladı. Merkezi Suşehrin’de bulunan dağıtıcı trafo merkezinden kaynaklanan sorunlar sonucu bir çok köy ve mahalleler karanlıkta kalıyor. İlçede mevcut haliyle yeni trafolara ihtiyaç duymakta, yetkililer sorunun çözüme kavuşturulmaması halinde ileride maliyeti yüksek bir hal alacağını söylüyor. Şebinkarahisar’a indirici merkez yapılması bir çok kez dile getirilmesine rağmen ilgililerin duyarsız kaldığı bilinmekte.

Karla mücadele yetersizliği sonucu halk perişanlık çekiyor. Belediye’nin dahi ilçe içerisinde tuzlama faaliyetleri, don olayına karşı tedbirleri zamanında almaması sorun oluşturuyor.

Deprem oldu..
Kandilli rasathanesinden yapılan açıklamaya göre; Merkez üssü Şebinkarahisar olan 25 kasım 2004 tarih saat 09.12’de, derinliği 56 km, şiddeti 2.9 olan deprem ilçede hissedildi. Hafif şiddette olan bu depremlerin büyük depremlerin olma olasılığını azaltmakta, yer altındaki enerji yükünün yavaş yavaş açığa çıkmasını sağladığı belirtiliyor..

Bilim adamlarımız takdire şayan gelişmelerle haber konusu olmaya devam ediyor. Hemşerimiz sayın Prf. Dr. Cemal Zafer Özkan Karadeniz Teknik Üniversitesi , Orman fakülltesi dekanı oldu. Yardımcısı’da yine hemşerimiz Prf.Dr. Ali Ömer Üçler getirildi. Hocalarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Eyvahhh... Domuzlar Köylere inmiş..
Elbette olur.. Kar yağmış..açlık sıkıntısı çeken domuzlar ne yapar..30 adet domuz siz sürü halinde karar alın, 27 kasım günü ihtilal yapın..27 kasım günü Şaplıca köyüne inin..Bizim köylüler dururmu hiç.., onyedi adetini tamı tamına 17 sini alınlarının ortasından vurun..
Gerisini bilemem..

Meryemana manastırı için gönderilen 100 milyarlık ödeneğin akıbeti bilinmiyor!..
Vali konunun araştırılması için talimatını vermiş vermesinede bu memleket bu kadar sahipsizmi? Komisyon üyesi sayın milletvekillerininde konuyu takip etmeleri gerekmezmi? Köy hizmetleri 2005 ‘de Meryemana yolunun asfatlanacağını duyurmuş..İnşallah oraya yakın köylerde bu asfatlanmadan nasibini alır..

Ceviz festivali Temmuz ayında yapılacak..
Ancak Koordinasyon kurulunun çalışmaları hakkında hiçbir gazeteye ve medyaya bir bilgi ulaştırılmıyor.. Kulaktan kulağa duyma haberlerle nasıl olacakta bu festival dünyaya duyurulacak. Temmuz ayı festival için uygunmuydu? Hasat vakti yapılsa olmazmıydı? Burada amaç turizm mi, yoksa yoksa katmadeğer hedeflenmesimi? Hangisi daha çok verimlilik getirir? Eğer içine kapanık çalışmalarla bu iş yapılırsa görülmek istenen rağbet, istenilen düzeyde olmayabilir. Bu tip proje çalışmaları, aksiyonlar, çok bilirim diyenlerle değil, çoğulcu katılımların fikirleri ile harmanlanmalı diye düşünmekteyim..

Giresun’a doğalgaz gelirde Şebinkarahisar’a niye gelmesin?
2006 yılının başından itibaren Giresunlular doğalgazla ısınmaya başlıyor. Şebinkarahisar kenarda kaldığı için nasibini ya hiç, ya da uzak bir tarihte alacağa benziyor. Pekala Erzurum-Ankara doğalgaz hattı nerden geçiyor dersiniz, elbetteki ilçemize çok yakın bir güzergahtan.
Onun için behemehal girişimlerde bulunulması gerekmekte. Şebinkarahisar gazetesinin haberlerine kulak asmayan yönetimlere duyurulur. “ Fırsat yaz bulutuna benzer.”

Sizler okumaya zaman bulamıyoruz diye durun, ya ben o kadar işin gücün arasında bu yazılarıda yazmaya firsat bulabiliyorsam, sizlerinde bulması lazım diye düşünüyorum.
Bir sonraki memleket haberleri yine bu köşemde yer alacak.
Sağlıcakla kalın..

ggurbuz@haberx.com

http://www.sebinkarahisar.bz.tc



 

Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:41:32
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 12:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?