18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Mübahmı? Irak'ta kanlı bayram!...

Yeryüzündeki evrensel dinlerin özünde katliam yapmak mübahmıdır?

Yaşlı, genç, çoluk, çoçuk, bebecikler, kurşuna dizilirken cami önlerinde, kanlı mintanlar tüfeklerin ucunda sallanırken zafer çığlıkları atan paralı askerler, hangi sistemin, hangi evrensel dinin içinden geliyorlar?

Vahşi kapitalizmin açık faşizm anlayışımı? Süper gücün tepesindeki Powel istifa ediyor. Rüyalarına giren öldürülen anne karnındaki yavruların sayesinde..Yaşlılar bir mezar bulamıyor, bahçesine gömüyor ölülerini.

.Bir diğeri can çekişiyor kaldırım taşında, çabuk ölsün diye bir kurşun daha sıkıyor beynine katil bereliler..Paralı askerler prim alıyor sonunda..Sözde terörist diye masum insanlar katlediliyor..Ne savaş’ın kuralları uygulanıyor, Ne insan hakları..Vietnamı aratmıyor, yakılan yıkılan şehirlerin görüntüleri. ABD halkı yine ölümlere okey veriyor..Yine seçiyor, Seçmeye doymuyor, dünyanın sonunu hazırlamaya çalışanlara destekte veriyor, paralı askerlerle..

Nato ülkeleri artık Irak’a asker göndermiyoruz diyorlar..ABD bastırıyor, yeni üyeler katar bu işi yine yaparım diyor.. Hukuk Prf.Dr.Anıl Çeçen söylüyor..Macaristan kullanılıyor, askerler yetiştirilip, Irak’a gönderiliyor..

Ankara susuyor..Ankara sessiz..Ankara yönetimi sadece Arafat’ın cenazelerinde müslümanlara destek veriyor..

Çözülemiyor bir türlü hükümetin müslümanların katline sesiz kalışı..Susuyor her bölgenin milletvekili..Hiç birinden ses yoook..Meclislerde kapitalizmin güzel rüyası paranın saltanatının evlilik süreci konuşuluyor..

Bir bayram daha kutlanıyor..Mübarek bayram, her el öpülüşünde bir bomba daha patlıyor hemen burnumuzun dibinde..Bizde ise bayram topları atılıyor..İftarınızı açın diye..Hediyeler veriyorlar uzak illerden gelenler birbirilerine..Hemen komşumuzda bir kişi daha eksiliyor ailelerinden, sarhoş kurşunlara hedef oluyor, alın işte hediyeniz diyor katil bereliler..

Bir odun parçasını kemirerek orucunu açıyor yaşlı bir kadın duvar dibinde, Bizde ekmekler yemekler kovalarla çöp tenekesine dökülüyor lüx otellerin kapı dışında..Nerde kaldı ben müslümanım diyenler, Nerde kaldı hani?

Komşusu aç iken uyuyan bizden değil diyenler.. Komşuluk hakkı bumudur? Bir bakın hele yüzlerine komşunuz Iraklıların..Kireç gibi olmuş korkudan renkleri. Kamera elinde katliamın görüntüsünü çekebiliyorlar.. Bombaların altında uçurtma uçuran üç yaşındaki çoçuk, yıkılan duvarın altından bas bas bağırıyor..Sesini duyan bir berelinin namlusu uzanıyor.. Bir kurşun sesi ile gözleri açık gidiyor yavrucuk ebedi istirahatgahına..Tanrı acıyor kuluna alıyor hemen yanı başınada, bir bizler acıyamıyoruz kendi kendimize, kaldıki birde acıyabilelim komşularımıza..

Tarihe not düşüle bu yazılanlar, Birgün vahşi kapitalizmin tepesinden, ülkeleri yönetenlerin, siyasetçiler değil,ekonomistlerin olduğu biline...

Açlığa ve yoksulluğa zemin hazırlayanlar,  Savaşlarla kan dökenler, bir gün sizlerinde tepelerine bombalar yağdığında o paralarının, o pullarınında geçmediği zamanlarda, bileler ahını aldıkları masum insanların acılarını, yaşayalarki döveler dizlerini..

 

Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 12:38:30
Güncelleme :17 Kasım 2004 Çarşamba 09:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?