18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Şebinkarahisar gündemleri

Çoook uzaklarda olsak da kalbimiz yine memleketimizde. Az düşünen de, çok düşünen de, düşünemeyen de, düşünmek istemeyen de yine bizim insanımız. Kalkınma ve dayanışmayı bir bütün olarak gören, bireysel menfaatler yerine toplumsal menfaatleri ön plana çıkaran tüm dernek, vakıf vs. kitle örgürtlerimiz, basınımız, medyamız, hepsi tek bir hedef etrafında kilitlenmiş durumda. Bu hedef, il olma hakkımızın iadesi istemidir.

İade istemimize ulaşabilmek için gerek özel, gerek kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte elele  haklı istemimizin gerekçelerini, icraatlarımızla göstermek durumundayız. Bu icraatlara başlamadan önce gündemler oluşturarak bu gündemlere karşı toplumun birlikteliğini görüşlerini tek elden toplayarak fiiliyata geçirebilmeliyiz. Şebinkarahisar gündemleri neler olacak?

Sesimiz daha gür ve yaygın, yönetimlere, etkin kişi kurum ve kuruluşlara aksettirebilmek için başta gazetelerimiz olmak üzere medya üzerinde etkinlik sağlayabilmek gerek. Hami Yıldırım İstanbul’dan Şebinkarahisar gazetesini neşrederken, Şebinkarahisar merkezden yayın yapan Yeni Şebinkarahisar gazetemizde memleket nabzını sayfalarında haftalık duyurmakta. İzmir’den yayın yapan gazetemizden ise son zamanlarda hiç bir ses seda çıkmamakta. Ankara’dan internet yazarınız olan ben ise Kenthaber Şebinkarahisar sayfasının editörlüğünü üstlenerek, tüm bu haberleri internet üzerinden tüm dünyaya yaymaya çaba harcamaktayım. Şimdiye kadar başta bir çok akademisyenlerimiz olmak üzere büyük destek mesajlarını aldım ve bu beni sizlerle birlikte bu süreci devam ettirmeye itmekte.

D.B Tercüman gazetesi ve aynı zamanda Şebinkarahisar Medya koordinatörümüz Cengiz Kahraman da kahramanca girişimlerle gazetesine memleketimizin sorunlarını taşıdı; Meryemana kilisesinin restorasyonu konusunda olduğu gibi. Yine hemşehrilerimizden Sayın Kandaz ve Peyami Tek de "HABERBİZ" adlı haber portalını kurdular. Sağolsunlar başyazar yapmışlar, sitelerine taşımışlar beni. Karınca kararınca tarafsızca yazılar yazmaya, ülke sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum.

İnternet üzerinden haberleşmede yine ilklerden olan Şebinkarahisar.com ise sessizliğini bozmak üzere. Bazı okuyucularımız bu sitenizin Ansiklopedik site olduğunu söylese de katılmıyorum. Bilgi küpü olacak elbet. Memleketimizi tanıtacak. Ancak katıldığım bir nokta da haberlerimizin güncel yayınlanması. Bunun da teknik sebepler veya zaman sorunları gibi nedenlerle yapılamadığı kanısındayım. Şebinkarahisar.com’un her zaman olduğu gibi kalbimizdeki yeri ve önemi tartışılamaz.

Sizlere kenthaber portalı üzerinde memleketimizin haber yansımalarını, zamanım elverdiğince sürdürmeye devam edeceğim. Okunma sayısındaki artışlar bana sizlerin ne kadar duyarlı olduğunuzu anlatmaya yetiyor. Salt bu yüzden editörlüğü devam ettiyorum. Şu ana kadar 500’ün üzerinde haber geçtiğimizi, bu haberlerin okunma sayılarının toplamını da düşünecek olduğumuzda binleri bulduğumuzu belirtmek isterim.

Şebinkarahisar’ın sorunlarını yine Türkiye'nin en çok okunan haber portalı Haberx üzerinden de dile getirmeye devam edeceğim. Şebinkarahisar için iyi işler yapanları haberlerle baştacı yaptığım gibi, sürükleyenleri de çamaşır ipinin üzerindeki mandal gibi ..(espri)..

Elbetteki hiç birimizin niyeti bağcıyı dövmek değil, üzüm yetiştirmeyi öğrenmek, öğretmek, toplamak, kazanç sağlamak, kalkınmak... Ancak her zaman yazdığım gibi, memleketimizi Piknik kent olarak gören zihniyetleri de uyarmaya devam edeceğim. Onları şimdiki insanlar affetse bile geleceğin mirascısı gençlerimiz, bir gün bizlerin yaşlarına geldiklerinde affetmeyeceklerdir. Mezarları başında "fatiha" diye inim inleyenlere bir hayır dua okumayacaklardır. Onlar saltanatları uğruna vurdumduymazcılıkla başlarını sallasalar da, sallamayanların da olduklarını iyi bileceklerdir.

Şebinkarahisar gündemlerine Şebinkarahisar’a özel üniversite konusunun oturmaya başladığını belirterek yazıma son verirken, bir sonraki yazımda bu konu üzerindeki gelişmeleri de alacağımı belirtmek isterim. Bu konudaki fikir ve görüşlerinizi aşağıdaki e-mail adresime bekliyorum..

Sağlıcakla kalın.

ggurbuz@haberx.com

Güven Gürbüz
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 12:39:05
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 11:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?