17
Mayıs
2024
Cuma
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Şebinkarahisar'ın onurlu mücadelesine dil uzatanlar var...

Adı önemli değil sözüm ona eko ile başlayan ...nomist ,ile biten ancak başına ne yazacağıma karar veremediğim, yazarmış. Köşe yazısının içerisine memleketimiz Şebinkarahisar’ı da sokuşturmadan yapamamış..Hiç yakıştıramadım. Bu yazıyı bile kaleme alırken çok düşündüm.  Şebinkarahisar adını zikrederken ekonomi ilede yoğurmuş. Yalnız pişirirken fazla yakmış. keşke birazda " Devlet eli Şebinkarahisar'a da uzanabilmeliydi. " diyebilseydi. Baktığı pencerenin bir tarafı buhar tutmuş olacak ki eliyle silmeye bile üşenmiş. Havalar soğuk, bu yıllar kolay geçmez, ısınmak için etrafına geçtiği sobanın sıcaklığından olsa gerek. Sıcak basmış yazarken..

Buradan sözüm ona; Şebinkarahisar hakkında sanki cilt, cilt, kitablar yazmış gibi köşesinde ahkam kesmiş. "Şebinkarahisar’ı enteller il yapmaya kalkmış, becerememiş" te, dahasıda var " Yurtdışından falan fıstık…."  Hayal dünyası çok geniş anlaşılan. Bu konularla bulamaç yapıp uğraşacağınıza, halk tabiri ile yağdanlığa değil, objektif olmaya özen gösterip çaba harcasınız daha bir güzel olmazmıydı? Birazda çalışan, üreten, insanların ufkunu açacak yazılarla bir dünyada siz kursanız, gözünüzdeki bir küçük Şebinkarahisar kadar olamasa dahi bir köy kadar olsun üstad..Kötümü olurdu ya..? Aklınız fikriniz bir yerlerinizde ama cebinizde dolunca acaba nereleriniz dolacak diye hala boş vaadlerle kendinizi avutacaksınız?

Şebinkarahisar durup dururken il olmak isteyen bir ilçe değildi a be dar pencerelerden bakan üstadım. Şebinkarahisar 1923 yılından 1933 yılına kadar zaten İl idi… Kendisi gibi aynı durumda olan ilçeler şimdi il oldu.. Haklı olarak halk şimdilerde bu konuyu iade-i itibar meselesi yaptı. İL’lik hakkının geri iade edilmesini istiyor. . Gazetelerden okumadınız herhalde..Birazda Şebinkarahisarlı’nın yanına uğrayıp da, hal hatırıyla birlikte bu konuyuda sorsaydınız, anlatırlardı sizlere. Ancak sizler hep arka pencerelerden şehre baktığınız için güneşi doğal yerlerde değil, kutuların içinden bakarak arıyorsunuz. Bizim güneşimiz içten doğar. Değil sizi, sizden de geri duranları bile ısıtmaya yeter. Belliki güneşi görünce, gözlüğün arkasına saklananlardansınız. 

Şebinkarahisar'lının bu onurlu mücadelesini alay konusu yapmayın. Ne demiş alim;" Alay etmeyin, alay çoğu kez akıl yoksulluğundan doğar." Bu kadar çok dallayıp, budaklayanların kökleri bir gün gelir susuz kalır. Sonra yoldan geçerken sizede selam okuyan Şebinkarahisar'lıların karşısında morarırsınızda, ilaç, doktor da fayda etmez..Bırakın bu ucuz sözlerle laf salatası yapmayı. Bir zamanlar yazdıklarınızla şimdi çelişen yazılarınıza baktığımda bu kadar da bodur kalmanızı yadırgadım. Oysaki O güzel programlarda pekde güzel şakıyordunuz..Ancak esprilerinizdeki ve yüzünüzdeki yalancı tebessümün ardında gizli bir Şebinkarahisar…..,

Var.... Diye de yazmayayım artık.  Fazlada  yazarsam reklamınız olur..Kusura bakmayın haddim olmayarak yazdığımı düşünen okurlarımda varsa özür dilerim. Bu yazıları bu şekilde yazmak istemezdim. Sözkonusu memleketim olunca, onun onurlu davasına dil uzatanlara karşıda, defterimede bir çizgi çekecek küçük bir kalemim her zaman yanımda var olacaktır.

Şebinkarahisar'ın hak ve onuru'nu küçük hesaplar peşinden koşarak yazılarınıza alet etmeyin.

Şebinkarahisar halkı memleketine sahip çıkan, onun elinden tutan, onu geliştiren hangi iktidar olursa olsun elele, gönül gönüle birlikteliğe açık bir toplumdur. Burada bahse konu yaptığınıız  enteller, danteller sözleriniz size yakışan benzetmeler. 

Sizler kilimlere vurmakla sadece o kilimlerin tozunu silkelersiniz. Sizin gibi küçük düşünenler kendilerinii tepelerde görebilirler, ama bizim asil atalarımız bizlere bunu böyle öğretmediler. Unutmayın üstadlar herşeyi yazın ama yazarken sapla samanıda birbirine karıştırmayın lütfen. Şebinkarahisar adını güzel zikredin. Yoksa sizleri zikredenlerde düşünmek zorunda kalırlar. Yazarkende çizerkende..

Şebinkarahisarlının gönlü yazar ve çizerlerine karşı hep sempati ile doludur. Bu sempati duygularını onun haklı ve onurlu çaba ve azmine dil uzatarak çıkarlarınızla örtüştürmeyin.


 

 


 

Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:01:23
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 10:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?