19
Mayıs
2024
Pazar
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Şebinkarahisar’ın yükselen sesleri kalmadımı?

Önümüzde uzun yıllar var diye, diye Yetmiş yılı geride bırakmış, İl özlemine hasret 1933 doğumlular.. Allah daha uzun ömürler versin ama kime sorsanız 1933 doğumluyum diyemeyecek kasabada bir gün. Siz değerli hemşerilerimin bu köşemden yazdığım yazılarıma gösterdiğiniz ilgiye yine teşekkür ederim. Ancak sessiz bir çoğunluğun sesi olmak benim haddime değil. Gördüğüm kadarıyla hemşerilerimizin tamamına yakını yelkenleri maalesef suya indirmiş halde. Esas insanı üzende bu. Belki bu köşemin hiç okunmadığını bilsem bu sayfamıza bu kadar emek sarfetmezdim. Yine bir inançtır ki gördüklerim sessiziz ama varız diyoruz. Çevremdem bildiklerim, izlediklerim kadarıyla hemen herkes oturduğu yerden halay çekiyor. Hiç sahaya inen kolkola giren yok. Bir Güven davulcusu olsa, bir Hami Yıldırım zurnacısı, bu halayı çekecek hemşeriler olmadıktan sonra damatla, gelin evlenemeyecek, Şebinkarahisar’da il olamayacak.

Bizim düğünlerimizde takılar takılır, Ortaya kocaman bir masa kurulur…

Falancanin filancası, filancanın falancasından bir tam altın…

Hiç birimizin gözü yok biliyorum ne altında, ne takıda… Gönüllerde takılı altınlarımız ancak ne hikmetse düğün meydanlarında göremiyoruz..Gönüllü yazarlarımız hiç kimseden altın takılmasınıda beklemiyor.

Bu sitemizde Sadece Şebinkarahisar’ı ilgilendiren haberleri yayınlıyorum. Ancak bundan sonra daha sık güncel ve İLGİNÇ haberleride sitemize taşıyacağım. Bu sayfanın Şebinkarahisarlı olmayan diğer okuyucularımızında okuduğunu biliyorum. Bu nedenle çeşitliliğe yönelik ilginç haberleride sitemizde toplamak, daha çok kitlelere ulaşmakta fayda sağlayacaktır.Şebinkarahisarlı hemşerilerim sizlerden tek isteğim bu siteyi daha sık ziyaret edebilmeniz. Haberlerinizi tarafıma ulaştırmanız.İstanbul’dan yayın yapan Hami Yıldırım’ın Şebinkarahisar Haber gazetesi’ne bildirdiğim üzere bu sitede yayınladığım konuların tamamını yayınlayabilmekte. Benim için haberde sen ben olayı kesinlikle olmaz. Kaynak göstererek herkes yayınlayabilir. Ancak daha güncel olabilmemizde siz değerli okuyucu hemşerilerimizin katkılarına daha çok ihtiyaç var. Bu katkılarla sesimizi medya’da daha çok duyurabileceğiz. Bu sayfamıza ulaşacak haberlerinizin çokluğu, şebinkarahisarlıların duyarlılığınında belirtisi olacak. Sonuçta Ne kadar çok Şebinkarahisar haberi, o kadar çok duyarlılık işareti.

Habercilikte bir adım önde gidebilmek için medya’da çalışan hemşerilerimizin birlikteliği ve dayanışması elbetteki çok önemli. D.B Tercüman Gazetesi genel yayın koordinatörü Cengiz bey, “Meryemana manastırı talan edildi” konulu haberi gazetesinde yayınladığında bana haberi yaygınlaştırmam için e-maille bildirdi. Akabinde elimden geldiğince konuyu yaymaya çalıştım. Bilindiği üzere Meryemana manastırı Kültür bakanlığınca koruma altına alındığı haberinide daha sonra duyurduk. Burdan da anlaşılacağı üzere “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” sonucu çıkarılabilir. Akif Albayrak hemşerimizde medya da çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyorum. Sağolsun Babamın vefat haberini internetten öğrenmiş ve bana Baş sağlığı mesajını ilk atanlardan birisi. Burdanda çıkarttığım kadarıyla duyarlı ve alakalı bir hemşerimiz. Kendisine yine ayrıca teşekkür etmek isterim. İnsanların acı ve kederlerinde dahi bir başsağlığını dilemeyen hemşerilerimizinde olmasına üzüldüğümü belirtmek isterim. Kaldıki bizim kişisel, özverili çalışmalarımızın hepsi birer amme hizmetidir. Üzerinde en önemle durmak istediğim bir konuda, bu çalışmalarımı kişilerin, kurumların, kuruluşların, keyfi için değil sadece atalarımıza ve memleketimize olan vefa borcumuz olarak yerine getirmekteyim. Onun içindirki salt kendi çaba ve uğraşlarıma karşılık hemşerilerim duyarsız kaldılar diyede asla üzülmüyorum. Atalarımız ne demiş “ Hak bildiğin yolda yalnız gideceksin”

Sonucu hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.

2000 Yılından bu yana yazılarımın yayınlandığı, Avrupa’ya yönelik Bizimavrupa yayıncılık, yazılarımızı kitablaştırdı ve “Bizimavrupa seçme yazılar” adıyla piyasaya çıkardı. Bu kitabın içerisinde ısrarımla Şebinkarahisar konulu bir yazımda yer aldı. Bu yazımda Şebinkarahisar için mecliste yapılan oylamaya ilişkin, milletvekillerinin takındığı tutum anlatıldı. Aralarında uluslararası arenada saygın yabancı yazarların, akademisyen, öğretim görevlileri ile Şebinkarahisar’lı bir yazarınızda yazıları, özellikle Şebinkarahisar konulu bir yazınında yer alması inanıyorumki sizleride mutlu etmiştir.

Editör köşemin daha çok okunduğu istatistik sonuçlarında belli oluyor. O nedenle buradan son gelişmeleride yine yorum şeklinde yazmaya çalışacağım. Bu arada Şebin’de çıkan yarısı reklam 4 sayfalık ve haftalık gazetemizide yine sizin yerinizede okuyup, aksettirmeye çalışacağım.

Dilek temenni ve önerilerinize her zaman olduğu gibi yine açığım. E-mail adreslerine bildiren okuyucularımızı yeniliklerden haberdar edeceğim. Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum..

Haberlerimizi daha iyi takip edebilmek icin asağıdaki site adresini kullanmanızı öneriyorum..

Güven Gürbüz

Şebinkarahisar Editörü..

www.sebinkarahisar.bz.tc

Sebinkenthaber@turkiyeonline.com

www.sebinkarahisar.bz.tc
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2004 Perşembe 14:11:22
Güncelleme :29 Ekim 2004 Cuma 13:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?