17
Mayıs
2024
Cuma
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Temel fıkrası gibi intikam

Ağabeyi için yerel gazete "Güne Bakış"a sahte ölüm ilanı veren Salihoğlu, hastane personeline teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Ailenin ortak dostları taziye mesajlarına başlayınca gerçek ortaya çıktı..

Sınır anlaşmazlığı bulunan ağabeyi için yerel gazete "Güne Bakış"a sahte ölüm ilanı veren Elektrik Yüksek Mühendisi Saadettin Salihoğlu (53), ölüm ilanında, tarihteki "Kazıklı Voyvoda"dan esinlenerek "Kazığa geçerek öldü" ifadesini kullandı. 

"Acı çekmesini istediğim için kazığa geçirerek ölmesini istedim" diyen Salihoğlu, ölüm ilanında, ağabeyi Muhittin Salihoğlu'nun (57) bahçesinde çapa yaparken, düştüğü ve kazığa geçerek öldüğünü duyurdu. İlanda, ismi verilmeyen hastanede gösterilen ilgiden ötürü doktor, başhemşire ve iki yardımcı personele de teşekkür edildi.


İlanı veren Sadettin Salihoğlu, ağabeyi Muhittin Salihoğlu ile arasında arazi anlaşmazlığı bulunduğunu belirterek, "Ben 30 yıldan beri İstanbul'da oturuyordum. Depremden kaçıp, Trabzon'a geldim. Yıllardır arazimi kullanan ağabeyim beni köye sokmak istemedi. Bu yüzden Yomra'da ev tuttum. Köyümüzde 'Tombaz' denilen sınır kazıklarını kendi arazime diktim. Fakat ağabeyim telleri sökmüş. Bir ayağım sakat olduğu için fizik gücümle ona zarar vermem olanaksızdı. Ben de intikam almak için böyle bir yolu seçtim. Acı çekmesini istediğim için de kazığa geçerek öldüğünü yazdım. Eşi Emine yengem, akrabamız Yunus lehime konuştukları için onlara ilanda teşekkür ettim. Köy muhtarı ve diğer akrabamız Salih'i ilana art niyetle yazmadım" şeklinde konuştu.

Gazete ilanı ile ölmüş gibi gösterilen ağabey Muhittin Salihoğlu ise evine gelen başsağlığı telefonlarından adeta bunaldığını kaydederek, "Kardeşimle konuşmayız. Çektiği telleri sökünce gidip benim için ölüm ilanı vermiş. Kendisine niye yaptığını bile sormadım. Sokakta beni görenler 'Öteki dünyada ne var ne yok?' diye alay ediyor. Eve gelen başsağlığı telefonları da beni bunalttı. Ondan her şey beklenir" dedi.

zabıta.com
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 15:34:32
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 21:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?