24
Mayıs
2024
Cuma
ŞEBİNKARAHİSAR - GİRESUN
Belediye Sayfaları

Yörem insanı.../ Mehmet Özdemir

Şimdi bir hareketlilik vardır, bizim oralarda. Çünkü bir ilki gerçekleştiriyor Şebinkarahisar’ım insanı. Köyden, obadan, tarladan, hayvanları otlağa bırakıp koşuyorlardır festival alanına, gönül istedi ki orda olmak ama nasip değilmiş. Onların o güzel duygularını biz buralardan hissetmeye çalışıyoruz. Dün Akşam üzeri kardeşimi aradım ne yapıyorsun der demez, abi Muazzez Ersoy geliyor onu görmeye gideceğim demez mi. Ya bırak ta iki çift lakırdı edelim demeye kalmadı telefonu kapattı. O güzel yöremin insanı kuçak açarlar misafirlerine. Hissediyorum şimdi Şebinkarahisar’ımda davullar zurnalar çalıyordur. Gelen büyüklere kurbanlar kesiliyordur. Ne güzel benim güzel memleketimin misafirperver insanları.

Yıllarca gelen büyükler için kurbanlar kestik. Ne olur bizim şu illik hakkımızı verin dedik. Aslında hiçte fazla bir şey istemedik. Hakkımızı istedik. Ama o gün bugün onlar bizi kandırdılar. Biz onlara inandık. Neyse bu konu hakkında çok yazdık bozduk. Hiçbir şeyi değiştiremedik. Değişeceğine de artık Şebinkarahisar’ın insanı inanmıyor. Bunları geçtik artık biz. İllik dedik ama olmadı. Aldığım duyumlara göre bu festivalde de büyükler bu konuya fazla değinmemişler. İşlerine gelmiyor. "Türkiye’nin bir üvey evladı olsun onun adı da Şebinkarahisar olsun" diyorlar.

Deyin bakalım sevgili yöneticilerim.

Artık illik işkencesi bitmeyeceğine göre, başka işlere bakalım ve bu festivali iyi değerlendirelim. Devlet Bakanı orada, Nurettin Canikli orada bu kişiler ilçemizde bir şeylerin değişmesine gerek olduğunu görmüşlerdir. Bu festivalle herhalde. Görmedilerse o zaman boşuna festival yapmış oluruz. Sevgili hemşerilerim. Festival sadece konserlerle ve yeyip içmeyle olmaz. O konferanslarını iyi değerlendirilmesi gerekir.

Hep diyoruz ki Giresun-Şebinkarahisar arası 3 saat buna bir çözüm. Evet sayın vekiller kaç insan öldü bu yol üzerinde, kaç ana doğmayan çocuğunu kaybetti bu yolda, kaç insan yolda kaldı bu dağ yolunda siz biliyor musunuz? Ben bildiğinize inanıyorum. Gelin artık görün şu yolu. Çok zor değil bu dağı aşmak. Yeter ki siz isteyin. Şebinkarahisar’ın insanı sonuna kadar kucak açar sizlere. Bu günlere kadar açtığı gibi.

Sevgili ve değerli hemşerilerim, festivaller, şenlikler ve konferanslar çok güzel faaliyetler. Bu konuda emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum. Festivalin başarılı geçmesini ve devamlı hale gelmesini arzu ediyorum. Gelin el ele verelim. Birlikten güç doğar. Ankara, İstanbul, İzmir, Şebinkarahirar, Edirne’den Ardahan’a, Tüm Şebinkarahisarlılar el ele verme zamanı geldi geçiyor. Sadece cebinize girene bakmayın, Şebinkarahisar’ın SORUNLARINIDA GÖRÜN ÇÖZÜM ÜRETİN !

Gazeteci Yazar Mehmet ÖZDEMİR
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 14:49:48
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 10:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?