2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Valilik'ten kömür yardımı

Gümüşhane Vali Yardımcısı İbrahim Sevimli merkez ilçe başta olmak üzere Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde 5 bin 840 ihtiyaçlı aileye yakacak kömür dağıtıldığını söyledi. 

Vali Yardımcısı Sevimli, Gümüşhane merkez ilçeye bin 600, Kelkit’e bin 400, Şiran’a bin 200, Köse’ye 600, Torul’a 740 ve Kürtün İlçesi’ne 300 ton olmak üzere 5 bin 840 ton kömürün dağıtımının yapıldığını belirterek “Bu yıl ilk kez yaptığımız uygulama ile muhtaç ailelerimize Soma Türkiye Kömür İşletmeleri’nden (TKİ) getirtilen kömür herhangi bir yığılmaya sebep vermemek için evlere kadar götürülerek teslim edilmiştir.” dedi. 

Vali Yardımcısı Sevimli, Bakanlar Kurulu Kararı ile muhtaç ailelere dağıtılması planlanan kömürlerden alınan numunelerin, analiz yapılmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı Merkezi’ne gönderilerek, kirlilik analizinin yağıldığını söyledi. Sevimli “Gümüşhane il merkezi ve ilçeleri Çevre ve Orman Bakanlığı’nca 2. Grup kirli iller arasında değerlendirilmiş olup, muhtaç ailelerle dağıtılan kömürün herhangi bir çevre kirliliğine de yol açmayacak." şeklinde konuştu
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 11:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?