18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖSE - GÜMÜŞHANE

"TOKA” projesi start aldı

GÜMÜŞHANE’NİN KÖSE İLÇESİNDE “TOKA” PROJESİ BAŞLADI

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Topraktaki Kadın Eli” (TOKA) projesi tanıtım kokteyli ile başladı.

Proje ofisinde düzenlenen kokteyle Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve köy muhtarları katıldı.

Kokteylde konuşan Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçede sosyal ekonomik ve kültürel hayata sağlamak amacıyla daha önce de bazı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. ‘Topraktaki Kadın Eli’ projesi ile 30 kadının 6 ay süre ile hem eğitim göreceklerini hem de günlük ücret alacaklarını ifade eden Aygün, projenin toplam maliyetinin yaklaşık 152 bin Euro olduğunu kaydetti.

Başkan Aygün, proje çıktılarının elde edilmesinin ardından ilçede kooperatifleşme olabileceğini kaydetti. Köse Belediyesi ve İŞKUR tarafından birlikte yürütülecek olan proje ile 17-45 yaş arasındaki 30 kadına 6 ay süre ile kurs verilecek ve günlük 7 euro ücret ödenecek. Proje ile Köse’de yaşayan ve fasulye yetiştiren kadınları bilinçli üretici ve girişimci yaparak, ürettikleri fasulyeyi pazara sunacakları bilgi ve organizasyonları gerçekleştirmelerine yardımcı olarak kadınların ekonomik hayatta yer almalarına katkı sağlanacak.

Yapılan sunumların ardından program son buldu.

GÜMÜŞHANE’NİN KÖSE İLÇESİNDE “TOKA” PROJESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 12:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?