20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖSE - GÜMÜŞHANE

Kayıp profesör bulundu

GÜMÜŞHANE’nin Köse ilçesi Teslim Dağı kırsal kesiminde bitkilerle ilgili araştırma yaparken, akşam saatlerinde aniden bastıran sis nedeniyle kaybolan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Neşet Arslan, jandarma ve Sivil Savunma ekiplerinin 6 saat süren arama çalışması sonrası bulundu. Prof. Arslan’ın, Allıgelin bitkisinin yayıldığı alanlarla ilgili araştırma yaptığı belirtildi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arslan, eşi Fatma Arslan, araştırma görevlisi Arif İpek, Tarım Bakanlığı görevlisi Mikail Çalışkan ve Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Gümüşcü ile birlikte, 06 VR 487 plakalı minibüsle dün akşam üzeri Gümüşhane- Köse yolunun, 40'ıncı kilometresinde bulunan 1980 rakımlı Teslim Dağı mevkisine geldi.

Konya Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksek Okulu’nun TÜBİTAK tarafından desteklenen, ‘Allıgelin bitkisinin yayıldığı alanların tespit edilmesi’ projesindeki danışmanlık görevi nedeniyle, bitkiyle ilgili araştırma yapmak için araziye çıkan Prof. Dr. Aslan, aniden bastıran sis giderek yoğunlaşınca yolunu kaybetti. Prof. Dr. Arslan, cep telefonuyla eşi ve arkadaşlarını arayarak yardım istedi.

Bunun üzerine, saat 19.30 sıralarında haber verilen jandarma ve Sivil Savunma ekipleri bölgeye hareket etti. Prof. Dr. Arslan’ın eşi ve arkadaşlarının bulunduğu Teslim Dağı mevkisine ulaşan jandarma ve Sivil Savunma ekipleri, verilen bilgiler doğrultusunda arama çalışması başlattı. Gümüşhane Jandarma Komutanı Albay Mustafa Yiğit de olay yerine gelerek çalışmaları denetledi. Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerinin çalışmalarına, Prof. Dr. Arslan’la birlikte bölgeye gelen Tarım Bakanlığı görevlisi Mikail Çalışkan da katıldı.


TELEFONUN FLAŞI SAYESİNDE BULUNDU

Teslim dağının ormanlık alanında yürütülen çalışma sırasında, Prof. Dr. Arslan'la cep telefonuyla irtibat kuramayan ekipler, megafonlarla seslenerek ulaşmaya çalıştı.
Uzun süren çalışmalar sonrasında sesleri duyan Prof. Dr. Arslan da, cep telefonu kamerasının flaş ışığını patlatarak yerini belli etmeye çalıştı. Birkaç flaş patlamasının ardından ışığının geldiği noktaya yönelen ekipler, kaybolduktan yaklaşık 6 saat sonra Prof. Dr. Arslan’a ulaşabildi. Soğuk havadan etkilenen ve yürümekten yorgun düştüğü görülen Prof. Dr. Neşet Arslan, ekiplerle birlikte 2 saat süren yürüyüşün ardından Gümüşhane- Köse karayolunun 45'inci kilometresine indirildi. Eşi ve arkadaşları ile Kırıklı Jandarma Karakolu’nda buluşan Prof. Dr. Arslan, olayla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Bu arada, Latince adı ‘Tchihatchewia İsatidea’ olan ‘Allıgelin’ bitkisinin bölgede yetiştiği, pembe-eflatun çiçeklerden oluşan, buket görünümünde nadir bir çiçek olduğu belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?