25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

GÜDAK yunus tepesinde

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR YUNUS TEPESİNDE

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular Gümüşhane'nin en kalabalık, tarih ve kültürel açıdan en zengin köylerinden birisi olan Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyünde irtifa tırmanışı yaptı.

Kulüp üyesi 13 sporcu ve Günyüzü köyü sakinlerinden 7 kişinin katıldığı yürüyüşe aynı köylü Mehmet ve Mustafa Ünlü rehberlik yaptı.

Sabah erken saatlerde Gümüşhane'den ilçeye giden sporcular köylüler tarafından hazırlanan kahvaltının ardından 962 metre rakımlı Konak mevkiinden yürüyüşe başladı. Çandır deresi, Kasım oluğu, Çeğel düzü, Kez istikameti ve Gölceğiz bölgesinden yürüyüşe devam eden sporcular, oldukça dik ve ormanlık alandan Tombultaş, Kırıktaş ve Yunustepe zirvesine kadar yürüdü. 2 bin 210 metre rakımlı Yunustepe zirvesinde hatıra fotoğrafı çektiren sporculara, Mehmet Ünlü tarafından bölgenin tarihi özellikleri hakkında bilgi verildi. Pir Veled, Yunus Evliyası ve Kurban Tepesi evliyaları hakkında da bilgiler alan sporcular, burada bulunan mezarlıklarda dua etmeyi de ihmal etmedi.

Yürüyüşü yaklaşık 12 kilometrelik mesafenin ardından Sarıtaş yaylasında 5 saat sonra tamamlayan sporcular, araçlarla Günyüzü köylülerinin kullandığı Merekgözü yaylasına geçti. Burada semaver çayı ve akşam yemeğini yiyen sporcular, gün batımı fotoğrafı da çektikten sonra kent merkezine döndü.

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR YUNUS TEPESİNDE
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR YUNUS TEPESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 09:02:00
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 09:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?