19
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Kürtün' de en uzun horon

Kürtün Belediyesi tarafından düzenlenen 159. Güvende (Ot Göçü) Yayla Şenliği’ne, sabahın erken saatlerinden itibaren Gümüşhane, Trabzon ve Giresun’dan vatandaşlar akın etmeye başladı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı şenlikte, Türk Halk Müziği sanatçısı Sait Uçar’ın 3 saat 45 dakika durmaksızın söylediği yöre türkülerinin eşliğinde kadın erkek 5 bine yakın vatandaş horon tepti. Alana sığmayan bazı vatandaşlar ise, arabalarının üzerine çıkarak horon tepti.
Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç, 159 yıldır düzenlenen yayla şenliğinin böyle bir horona ilk defa tanık olduğunu belirterek, "Bu kadar kalabalık, bu kadar uzun soluklu bir horon ve bu kadar durmaksızın türkü söyleyen sanatçıya ilk kez bizim yaylamız tanık oldu. Bundan büyük bir mutluluk duydum" dedi.
Sanatçı Sait Uçar ise, "İlk kez bu kadar uzun türkü söyledim. Karadenizli hemşehrilerime söylediğim türküler helal olsun. Onlar beni, ben de onları coşturdum. Yıllardır yayla şenliklerine katılırım, bu kadar kalabalık ve durmaksızın horon oynayanları görmedim" diye konuştu
iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 11:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?