19
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Günyüzü köyünde heyelan tehlikesi

GÜNYÜZÜ KÖYÜNDE HEYELAN

Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle çok sayıda ev göçük tehlikesi altında bulunuyor. Kürtün ilçesine 16 kilometre mesafede bulunan 910 nüfuslu Günyüzü köyünün Yukarı Mahalle'deki heyelanlı bölgede incelemelerde bulunan Kürtün Kaymakamı Zafer Engin ve Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, 15 gün önce meydana gelen heyelanın ardından Ankara'dan uzmanların rapor tutmak üzere gelmesini beklediklerini söyledi. Bölgede daha önce yapılan duvarın ödeneğinin ayrılması ve ihalesi yapılmasına rağmen yer tesliminde sıkıntı çıktığını belirten Kaymakam Engin, bu sorunun da halledildiğini fakat üretimin yüzde 50'sinin bittiği dönemde yeniden bir heyelan meydana geldiğini söyledi.

Arkadaşlarının takipleri sayesinde meydana gelen heyelanda göçük altında kimse kalmadığını anlatan Kaymakam Engin, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan duvar olabilecek bir faciayı önlemiştir. Bundan sonrası için Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile yazışmaları yaptık. Oradan gelecek teknik elemanların hazırlayacağı raporun ardından afet kapsamına alınıp alınmayacağına karar verilecek. Göçüğün ardından olaydan en az 10 evin etkilendiğine dair raporlar tutulup krokileri çizildi.

Ankara'dan gelen ekip olayı gördükten sonra genel afet kapsamına alınıp alınmayacağına karar verecek. Ondan sonra bölgede kademe sistemi ya da önüne duvar mı yapılacak oradaki insanlar başka bir yere mi nakledilecek konusunda karar verilecek."

MÜHENDİSLER BÖLGEDE İNCELEME YAPACAK

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın da daha önce bölgede Üniversite ve Bayındırlık yetkililerinin hazırladığı raporlara göre, hazırlanan projeye göre ödeneğinin temin edilerek uygulamanın başladığını fakat işin yarısına gelindiğinde heyelan meydana geldiğini söyledi.

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Bayındırlık İl Müdürlüğü kanalıyla Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne konuyla ilgili yazı gönderildiğini belirterek şunları söyledi: "Kurumun orayı afet kapsamında değerlendirmesi söz konusu. Geçen hafta Afet İşleri Genel Müdürümüz ile görüştüm. İlgili mühendisleri bölgeye göndererek inceleme yapılıp tutanak tutulduktan sonra orada mühendisliğin önerdiği gerekli imalat devam edecektir. Herhangi bir ekonomik sorunu yok. Gereği yapılacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 11:53:02
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurettin çak IP: 212.175.18.xxx Tarih : 12.07.2010 17:02:11

boşuna yorulmasınlar bişey yapacaklarından değil gezmek amacıyla gelirler ancak 1990 yılındaki konutları 20 yıl geçmesine rağmen yaptılarmıki şimdi afet tespiti yapıyolar